УКР РУС

Воробей: У збірній України достатній вибір форвардів

29 березня 2015 Читать на русском

Екс-нападник "Шахтаря", найкращий бомбардир чемпіонату України-2000/2001 Андрій Воробей поділився думкою про проблеми нападників нинішньої збірної України.

"Українським нападникам в останні роки просто не вистачало ігрової практики. У більшості наших клубів, формуючи склад, робили ставку в атаці на іноземців: попереду південноамериканці, а наші - в обороні. Ну так було, принаймні, у провідних клубах, на базі яких будується збірна. Виняток становив лише "Дніпро". Так що звідки тут достатку українських нападників взятися?

Але в той же час я не вважаю, що у нас з форвардами зовсім вже погано. Для збірної, на мій погляд, їх у нас достатньо. Крім тих хлопців, яких викликав Михайло Фоменко, є, наприклад, Селезньов і Гладкий - обидва досвідчені, з хорошим гольовим чуттям. На них можна розраховувати, навіть коли вони не регулярно грають у своїх клубах.

Будківський? Він молодий ще, але треба ж колись починати. Я свого часу був у його нинішній ситуації. Нічого - вийшло саме. Тренери давали грати, довіряли. Так що я б зараз, можливо, починав би сміливіше робити ставку на Пилипа. У нього є постійна ігрова практика, він у непоганій формі.

Але тут же потрібно враховувати ще й плани Михайла Фоменка. Як він збирається будувати гру команди в окремо взятому матчі, якою буде тактика? Від цього і залежить вибір форвардів", - заявив Воробей.