УКР РУС

Вони пам'ятають 1992 рік. Данія - Німеччина. Анонс

17 червня 2012 Читать на русском

В цій групі ситуація доволі цікава і навіть в дечому дивна. Збірна Німеччини, яка набрала на цьому Євро максимальну кількість очок ще не забезпечила собі вихід у чвертьфінал і може після цього туру спакувати валізи. Датчан може влаштувати і нічия, якщо в паралельному матчі голландці переможуть португальців.

17 червня, 21:45. Львів, "Львів Арена".

Головний арбітр - Карлос Веласко Карбальо (Іспанія). Пряма трансляція на ТРК "Україна"

До слова, "помаранчеві", які зазнали двох поразок, як це не дивно, ще можуть вийти у плей-офф! А от в португальців є своя перевага, адже все залежить від них самих: перемагай і ти у чвертьфіналі, а в разі нічиєї уже потрібно буде сподіватись, що німці як мінімум не програють Данії. Як бачимо, варіантів безліч.

Збірну Німеччини у наступний раунд може вивести і поразка (якщо португальці не перемагають голландців), але в такому випадку команда Льова займе другу сходинку і в чвертьфіналі їм доведеться зіграти проти переможців у групи А. Тобто, зі збірною Чехії. А от нічия проти датчан, не залежно від результату в іншому матчі, дозволить німцям вийти з групи з першого місця і потрапити на греків. Чесно кажучи, навряд чи німці тут будуть комбінувати. Звісно, вони захочуть посісти першу сходинку. Хоча я б не сказав, що греки у чвертфіналі - легший суперник за чехів. Інша справа у датчан, у яких практично вибору немає і він їм навряд чи потрібен, адже головним завдання у датчан було не зайняти переш місце в групі, а головним було вийти з неї.

Німці досить легко й не вимушено переграли португалців та голландців, тому подекуди здається, що з Данією проблем у підопічних Льова не буде. Однак я б не сказав, що Швайні і К сьогодні буде легко.

Банда Ольсена не буде нав'язувати Німеччині свою гру - це зрозуміло, але вони можуть добитись результату завдяки контраатакам. А результат для скандинавів у цьому матчі буде на першому місці. Маючи в лінії нападу Бендтнера це завдання не виглядає нереальним. Звісно, він суттєво програє в класі Маріо Гомесу, але данцям цього може вистачити. 

До речі, в трьох останніх зустрічах німці не можуть перемогти датчан: двічі вигравали підопічні Ольсена, а одного разу була зафіксована нічия. Але найприкрішої, напевно, поразки від збірної Данії Німеччина зазнала у славнозвісному фіналі 1992 року, коли голи Єнсена та Вілтфорта дозволили датчанам завоювати Кубок Анрі Делоне.

Загалом, У 25 дуелях із німцями данці здобули вісім перемог, тричі зіграли внічию й 14 разів поступилися. В офіційних поєдинках перевага на боці скандинавів - дві перемоги в трьох матчах.

Букмекерська контора William Hill дає наступні коефіцієнти на цей матч:

Перемога Данії - 6.00

Нічия - 3.30

Перемога Німеччини - 1.70

Олег Телюк, Футбол 24