УКР РУС

Вона повертається ще більш українською. Анонс 18 туру Бундесліги

22 січня 2016 Читать на русском

“Футбол 24” анонсує перший після зимової перерви тур Бундесліги: “Штутгарт” Кравця в Кельні, “Вердер” Скрипника проти “Шальке” Беланда і найкращий футболіст першого Дуґлас Коста проти “Гамбурга”.

22 січня, п’ятниця, 21:30

“Гамбург” - “Баварія”

Розпочнеться друге коло Бундесліги матчем двох лідерів: першої команди всього чемпіонату та очільника другої половини таблиці. Об’єднує колективи ще один факт – і “Гамбург”, і “Баварія” програли всі свої товариські поєдинки під час зимових зборів. Щоправда, мюнхенці таких матчів зіграли втричі менше. Команда Гварідоли є беззаперечним фаворитом матчу, відтак “динозаврам” навряд чи вдасться перервати безвиграшну серію як у всьому чемпіонаті, так і в суто протистояннях з “Баварією”. Востаннє “червоноштанникам” вдалось обіграти баварців ще у вересні 2009-го (1:0). До речі, тоді “Гамбург” також очолював Бруно Лаббадіа

Травмовані: Екдаль, Спахіч, Джуру, Ласогга – Бернат, Ґьотце, Рібері, Бенатіа, Рафінья, Ульрайх

Дискваліфіковані: Качар (“Гамбург”)

23 січня, субота, 16:30

“Кельн” - “Штутгарт”

Один з найцікавіших матчів цього туру для українських вболівальників. Форвард київського “Динамо” та збірної України Артем Кравець, який взимку перейшов у оренду в стан “Штутгарта”, може вийти на поле вже в першому офіційному матчі “швабів” у цьому році. Артем встиг зіграти за нову команду в кількох контрольних поєдинках і навіть відзначився деб’ютним голом за команду Юрґена Крамни. Після цього варто очікувати появи Кравця якщо не в старті, то хоча б сподіватись  на його вихід по ходу матчу. Завдання перед новою командою Артема в цьому турі не з простих – обіграти “Кельн”, який не програв 17 з останніх 19 домашніх матчів у Бундеслізі.

Травмовані: Гінчек, Харнік, Шуніч (усі - “Штутгарт”)

23 січня, субота, 16:30

“Інгольштадт” - “Майнц”

Безвиграшна серія “Інгольштадту” в кінці першого кола перервалась на зимових зборах, під час яких підопічні Ральфа Хасенхюттля провели чотири контрольних поєдинки. Жодної поразки. Підготовка ж “Майнца” до поновлення чемпіонату виглядала не менш ефектно. Команда Мартіна Шмідта в прямому сенсі взяла нову висоту – повним складом “карнавальники” піднялись в Альпи, подолавши 2700 метрів вгору. Про спаринги команда теж не забула і здобула під закінчення зборів пару перемог. Суперники добре попрацювали під час перерви і, зважаючи на середнє число забитих м’ячів (понад 2) у останніх іграх “Інгольштадта”, готові подарувати нам свято результативного футболу.

Травмовані: Зуттнер, Левельс - Сото

23 січня, субота, 16:30

“Хофенхайм” - “Байєр”

Ідентичний показник кількості голів у своїх останніх матчах має і команда із Зінсхайма. Щоправда, більшість із них забивав суперник “Хофенхайма”. Перезимувавши на останньому місці, команда Хуба Стевенса розпочне другий етап чемпіонату поєдинком проти завжди євроамбіційного леверкузенського “Байєра”. В останніх матчах між цими колективами верх, що не дивно, зазвичай брали “фармацевти”. Однак, суто до цього протистояння з позиції балансу останніх результатів спарингів в кращому гуморі підходить саме “Хофенхайм”. Наскільки це допоможе “селянам” хоча б не програти в рази сильнішому супернику побачимо завтра на “Рейн-Некар Арені”.

Травмовані:  Хердлінґ, Ельюнуссі, Швеґлер – Аранґіз, Бендер, Хільберт, Бйоніш

23 січня, субота, 16:30

“Герта” - “Аугсбург”

Зустріч двох команд, які минулого грудня воліли б  не йти на перерву – обоє на той час перебували у хорошій формі, демонструючи серію успішних результатів. В історії крайніх протистоянь цих суперників немає чіткого фаворита. “Герта” і “Аугсбург” по черзі перемагали один одного, чередуючи такі результати із нічиїми. Зважаючи на це, можна передбачити у звітному турі перемогу гостей. Проте не забуваймо і про турнірне становище команд. Суперечить одна одній і статистика домашніх (у випадку “Герти”) і виїзних (“Аугсбург”) матчів обох сторін. Господарі виграли шість з останніх семи своїх поєдинків у Берліні, в той час як аугсбурці вже тричі поспіль перемагають на виїзді.

Травмовані:  Аллагі, Шібер, Бурхерт, Лангкамп – Паркер, Калльсен-Бракер, Вернер, Коо

23 січня, субота, 16:30

“Ганновер” - “Дармштадт”

Найслабша зустріч у турі. “Ганновер” вже зараз перебуває в зоні вильоту, а “Дармштад” із серію невдалих результатів ризикує незабаром там опинитись – всього три очки відділяє команду Дірка Шустера від небезпечної частини таблиці. Результати контрольних матчів обох команд на зимових зборах лише підтверджують написане вище. І “Ганновер”, і “Дармштадт” вигравали лише поєдинки зі слабшими командами. Суперники ж рівня найсильнішої ліги Німеччини були не по зубам “дев’яносто шостим” та “ліліям”. Небагата історія протистоянь цих команд (всього два матчі) говорить на користь гостей – нічия 2:2 на початку цього чемпіонату та жовтнева перемога “Дармштадту” в Кубку.

Травмовані: Кійотаке, Андреасен, Бек, Бенсхоп, Вольф (усі - “Ганновер”)

23 січня, субота, 19:30

“Борусія” М – “Борусія” Д

Центральний матч цього туру відбудеться у Менхенґладбаху між обома “Борусіями”. Як і матч в Інгольштадті, цей поєдинок ризикує потішити нас великою кількістю забитих і, як не дивно, пропущених м’ячів. Статистика цього показника в останніх восьми матчах “Борусії” М та “Борусії” Д становить в середньому 2,5 гола за гру. Дортмундці під час зимової перерви собі не зраджували і всі три їхні спаринги відзначились результативністю та перемогами “шершнів”. “Скакуни” за тиждень до поновлення змагань опростоволосились у контрольному матчі з представником другої Бундесліги “Бохумом”, пропустивши від нього п’ять м’ячів.

Травмовані: Херрманн, Хан, Шульц, Домінґез, Янчке – Шахін, Дурм, Бендер, Шмельцер, Каґава, Рамос

Дискваліфіковані: Джака (“Борусія” М)

24 січня, неділя, 16:30

“Айнтрахт” – “Вольфсбург”

Срібний призер минулого чемпіонату “Вольфсбург” в першому колі вже цього сезону Бундесліги в повній мірі відчув на собі тягар єврокубків. На зимову перерву “вовки” пішли лише сьомими в турнірці. В принципі, непоганий результат, зважаючи на вихід в плей-офф Ліги чемпіонів, в якому підопічним Хеккінга дістався “їстівний” бельгійський “Гент”. Тепер “Вольфсбург” завдяки непоганому календарю має можливість покращити позиції в чемпіонаті до першого матчу з “буйволами”. Першим на цьому шляху стоїть франкфуртський “Айнтрахт”, під яким на відстані двох очок перебуває зона вильоту.

Травмовані: Кіттель, Андерсон, Флум, Кастайнос, Райнарц – Дост, Арнольд, Аскуес, Л. Ґуставо

24 січня, неділя, 18:30

“Шальке” – “Вердер”

Як не старався Віктор Скрипник піти зі своїм “Вердером” на різдвяні канікули, не перебуваючи в зоні вильоту, йому це не вдалось. Під час зимових зборів “музики” продовжили серію невиразних результатів, чергуючи перемоги, поразки та нічиї. Не найкраще підґрунтя для старту в другій половині сезону, в якій бременцям потрібно багато вигравати, взявши приклад з “Аугсбурга” кінця минулого року. А тут ще розпочинати доводиться з виїзного матчу проти підсиленого Юнесом Бельханда “Шальке”. Здолати ґельзенкірхенців в останніх одинадцяти очних зустрічах в усіх турнірах “Вердеру” жодного разу так і не вдалось.

Травмовані: Утіда, Настасіч, Ґіфер, Хеґер, Хеведес – Вольф, Юханнссон, Штренберґ, Барґфреде

Микола Решнюк, спеціально для Футбол 24