УКР РУС

"Волинь" перейменують у ФК "Луцьк"

8 квітня 2016 Читать на русском

Під час зустрічі зустрічі керівництва ФК "Волинь" із вболівальниками, футболістами, тренерами і працівниками клубу повідомили, що луцька команда продовжить своє життя, проте, у новому форматі.

Новостворений ФК "Луцьк" отримає нових акціонерів, якими стануть представники фан-руху "Волині". Також керівники клубу запевнили, що ніхто не відмовиться від фінансування команди, більше уваги приділятимуть розвитку дитячого футболу на Волині. Залишиться зі своїми підопічними і головний тренер Віталій Кварцяний.

Як зауважив на початку зустрічі інвестор "Волині" Ігор Палиця, в такому форматі він з колективом та людьми, яким небайдужий спорт, ще не збирався, проте, цього вимагає ситуація.

"При тому всьому, що команда "Волинь", яка сьогодні грає в Прем’єр-лізі, є зовсім іншою юридичною компанією. Але через те, що є назва "Волинь", приймається рішення перекласти зобов’язання на команду існуючу, знімають очки і грати не дають", - пояснив Ігор Палиця.

Ігор Палиця запевнив, що "Волинь" дограє нинішній сезон і не матиме жодних боргів перед командою та працівниками - за станом на зараз зарплату працівникам не боргують, а футболісти отримали гроші за січень. Але далі клуб гратиме під назвою ФК "Луцьк". Оскільки залишивши стару назву, пройшовши шлях від аматорської ліги до Прем’єр-ліги, є ризик знову отримати штрафи. Також Ігор Петрович запевнив, що клуб і надалі фінансуватимуть.

Наразі ФК "Луцьк" не має офіційних засновників чи власників, відтак, Ігор Палиця запропонував фанам клубу зорганізуватись і отримати по 1 акції клубу без жодних матеріальних зобов’язань. Таким чином, з його слів, вони зможуть брати участь в роботі клубу і бачити витрату коштів "з середини", зробивши процес прозорим.

На запитання фанів про Федерацію футболу Волині головний тренер Віталій Кварцяний запевнив, що структура не припинила свою роботу і працюватиме і надалі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво "Волині" хоче заявити новий клуб у чемпіонат України серед аматорів.

Прощавай, Волинь! Чи писала Леся Українка про футбол?