УКР РУС

"Волинь" не втримала перемогу в матчі проти "Карпат"

2 жовтня 2016 Читать на русском

У 10 турі УПЛ "Карпати" не програли в футбол, здобувши в Луцьку один бал – 1:1.

Голи на "Авангарді" забивали Сергій Петров та Ігор Худоб’як.

Матч в Луцьку міг подарувати відповіді на кілька питань. Зокрема, чи" Карпати" нарешті позбудуться мінусів, та чи заб’ють лучанам бодай гол, адже востаннє "леви" засмучували волинян в серпні 2014 року (Кожанов, Балажіц).

В стартовому складі "хрестоносців", аби захищати ворота, опинився Віталій Неділько ("Іхтіандр" та "Сонне царство" Кичак перебував на заміні), а також до старту потрапив раніше травмований Анатолій Діденко. Сергій Зайцев не міг розраховувати на дискваліфікованих Чачуа, Новотрясова, травмованого Ксьонза.

В дебюті матчу гості виглядали яскравіше, а Бланко ледве не замкнув простріл від Костевича. Розпочинаючи з середини першого тайму "Волинь" розпочала прибирати ініціативу до своїх рук та ніг. Першим тривожним дзвіночком для "Карпат" виявився потужний постріл від Шабанова, однак Артем влучив у поперечину. Буквально через кілька хвилин з гострого кута небезпечно пробивав Дудік. Коли до свистка на перерву лишалося кілька секунд, "хрестоносці" забили закономірний гол – Герасим’юк прицільно подав з правого флангу на голову Петрову – 1:0!

Посеред другого тайму Максим Грисьо сильним ударом струсонув хрестовину чужих воріт. Здавалося, що "хрестоносці" хоч і з нервами та валідолом, але таки доведуть дербі до перемоги. Як на 83 хвилині Герасим’юк сфолив, заробивши на користь "Карпат" штрафний удар. Після подачі зі згаданого стандарту не надто вдало зіграв Логінов, а помилкою оборонця сповна скористався Ігор Худоб’як – 1:1! На 90+3 хвилині Шабанов змарнував нагоду порадувати Віталія Кварцяного, поціливши вище воріт.

Отож, в західноукраїнському дербі – нічия. У "Карпат" нині нуль очок, "Волинь" набирає шість. В 11 турі лучани зіграють проти "Зорі", а "леви" – проти "Дніпра".

Чемпіонат України, 10 тур

"Волинь" – "Карпати" – 1:1

Голи: Петров, 45+3 – Худоб’як, 84