УКР РУС

Шальке вирвав перемогу у Вольфсбурга, Коноплянка на поле не вийшов

17 березня 2018 Читать на русском

Шальке переграв Вольфсбург в 27 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі, а найкращий шанс відкрити рахунок перед перервою не використав Настасіч. Горецка та Бургшталлєр створили для захисника супермомент, але Матея з пари метрів влучив у голкіпера Кастельса.

У другій половині зустрічі суперники атакували інтенсивніше. На 76 хвилині Вольфсбург заробив пенальті, коли Настасіч у власному штрафному майданчику вдарив по ногах Базура. Однак капітан "вовків" Ферхаг з "точки" не переграв Ферманна.

Через 10 хвилин спрацювало головне футбольне правило. Емболо прострілив вздовж воріт господарів, де не було його партнерів, але Кнохе зрізав м'яч у власну сітку. Таким чином, Шальке вкотре "відскочив" і оформив 5 поспіль перемогу в Бундеслізі.

Айнтрахт розгромив Майнц, Борусія М вирвала нічию в матчі з Хоффенхаймом

"Кобальтові" з 49 очками зберігають за собою друге місце в турнірній таблиці, а Вольфсбург, маючи 25 пунктів, залишається біля зони вильоту.

Відзначимо, що Євген Коноплянка провів увесь матч на лаві запасних.

Тедеско шукає оптимальну лінію атаки – безуспішно

Жахливий для гельзенкірхенської атаки матч проти Майнца спонукав Доменіко Тедеско піти на радикальний крок і тотально змінити передню лінію. Ді Санто та П'яца, які на двох минулого тижня завдали аж один удар, сіли в запас, а в основі з'явилися Горецка (під нападниками), Бургшталлєр і Харіт.

Можна з впевненістю сказати, що сьогодні наставник Шальке знову прогадав. Марокканець багато старався, брав гру на себе, але до реальної загрози воротам суперника справа майже не доходила. Бургшталлєр віддав дві потенційно гольові передачі та більше нічим не запам'ятався, а Горецка рідше звичайного зустрічався з м'ячем і взагалі ніяк не вразив.

Поява Емболо освіжила гру Шальке – він двічі дуже небезпечно виходив на ударні позиції, а з третьої спроби за допомогою захисника доставив м'яч у ворота. Це означає, що на наступний матч Доменіко Тедеско, ймовірно, знову шукатиме оптимальне поєднання в атаці, оскільки в останніх турах "кобальтові" перемагають "на удачі" зі слабкою грою попереду.

Погані перспективи Коноплянки

Здавалось би, що за такої ротації для Євгена нічого поганого – він зможе поборотися за основу. Це так, але лише частково. Справа в тому, що українець виглядає явним аутсайдером у цій боротьбі. Емболо, Бургшталлєр і П'яца постійно отримують шанси в основі, Харіт, який має величезний потенціал, вже повернувся в старт.

Як Коноплянка виглядав у матчі Майнц – Шальке за версією ЗМІ

А Коноплянка сьогодні не вийшов навіть на заміну, хоча передумови для цього були – гра в атаці не клеїлася, бракувало креативу. Схоже, що минулого туру за відведений майже цілий тайм він зовсім не вразив тренерський штаб. 42 хвилини в 5 турах – з такими успіхами Коноплянка їде в збірну України.

Гравець матчу – Ральф Ферманн

Голкіпер Шальке провів зовсім не ідеальний матч. Ферманн помилявся на виходах, коли могли забивати Дідаві та Арнольд, але у вирішальному епізоді врятував команду. Він відмінно взяв пенальті від майстра 11-метрових Ферхага та поклав початок важливій перемозі "синіх".

Цікаві факти

– Шальке здобув 5 перемогу поспіль в Бундеслізі.

– Шальке не пропустив у 4 матчі Бундесліги поспіль – вперше з сезону 2009/10.

– Ральф Ферманн парирував 9 пенальті в Бундеслізі – найкращий показник серед голкіперів, які продовжують кар'єру.

– Бастіан Очіпка провів 200 матч у Бундеслізі.

Німеччина. Бундесліга, 27 тур

Вольфсбург – Шальке – 0:1

Гол: Кнохе, 86 (аг)

Нереалізований пенальті: Ферхаг, 76