УКР РУС

Влучити в порожні ворота. Анонс 24 туру АПЛ

4 лютого 2012 Читать на русском

"Челсі" готується до візиту "МЮ". Суперникам є що доводити, особливо ж – Фернандо Торресу і Вейну Руні.

Поки вся Європа стукотить зубами від лютого холоду та снігопадів, мешканці Британських островів мужньо відкидають будь-який натяк на перенесення матчів. У неділю та понеділок тут відбудуться поєдинки, які у значній мірі здатні порушити баланс сил, що зараз панує у турнірній таблиці.

"Віган" - "Евертон"

"Віган" вже звично останній. Після порівняно вдалої серії матчів "латікс" зазнали чотири поспіль поразки і знову опустилися на самісіньке дно. Непросто доведеться й сьогодні, адже приїжджає суперник, який переміг лідера чемпіонату. До того ж, якщо довіряти інформації, якою поділився з читачами своєї сторінки Тім Кехілл, лідер "ірисок", гості матимуть солідну підтримку. Фанати "Евертона" викупили від 4 до 5 тисяч квитків на матч, а це п’ята частина від місткості всіх трибун "Ді Дабл Ю Стедіум". У господарів через травму не зіграє Франко Ді Санто – єдиний футболіст, який порівняно нещодавно забивав "ірискам". В "Евертона" поза грою Осман і Ягелка.

Попередні матчі: 0:0, 1:1 (Н’Зогбія – Бейнс), 1:3 (Ді Санто – Ягелка, Веліос, Дренте)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Норвіч" - "Болтон"

Після хука від "чорних котів" жовто-зелені "канарки" потрапили у нокаут. Поразка 0:3 – це зовсім не те, до чого привчив уболівальників найуспішніший дебютант Прем’єр-ліги в цьому сезоні. Натомість для "Болтона", як не дивно, оті 0:3 ще донедавна були нормою. Зараз "скакуни" вже над зоною вильоту – у семи матчах набрано 11 очок. Більше того, команда Койла зіграла проти "Ліверпуля" і "Арсеналу"  надзвичайно злагоджено у захисті, тож зараз оборона "Болтона" вже не найгірша в Лізі. Та чи зможе вона впоратися з методичним дробінням, на яке здатна атака "Норвіча"? Тільки-но в мурі виникає мінімальна тріщина, Холд і Морісон одразу закладають туди "вибухівку".

Попередні матчі: 2:1 (Пілкінгтон, Джонсон – Петров)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Вест Бромвіч" - "Суонсі"

"Вест Бром" продовжує діяти за нестандартним графіком – на виїзді перемога або нічия, вдома, як правило, поразка. Однак матч зі "Суонсі" має всі шанси стати винятком із правил. Команда, яка має хоча б краплину власної гідності, просто зобов’язана брати реванш за розгромну поразку. А в першому колі, як пригадуєте, "дроздам" на "Ліберті Стедіум" було не до співу…

Попередні матчі: 0:3 (Сінклейр, Літа, Дайєр)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

КПР – "Вулверхемптон"

Після закриття трансферного вікна від "обручів" слід чекати турнірних подвигів. Звісно, адаптація новачків залежатиме від багатьох факторів, проте їх імена таки стимулюють до подібних думок. Власне, КПР вже досягнув непоганого результату, привізши нічию з "Вілли Парку", а Джібріль Сіссе ґрунтовно натякнув, мовляв, жодна адаптація йому не потрібна. Французькому форварду якомога скоріше необхідно забити ще один м’яч, щоб не стати заручником дискомфортної аналогії з римським періодом його кар’єри. Натомість "вовки" потрапили у скрутне становище. Тільки-но ми зробили команді Маккарті комплімент за стабільно успішний спротив кільком лідерам, як вона "посипалася".

Попередні матчі: 3:0 (Бартон, Форлін, Кемпбел)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

 

"Сток Сіті" - "Сандерленд"

Інтенсивність перемог "чорних котів" набрала загрозливих масштабів для їх суперників. Мартіна О’Ніла можна і таки потрібно назвати найуспішнішим тренером АПЛ за підсумками двох місяців зими, адже прийнявши "Сандерленд" із рук Стіва Брюса, цей фахівець здобув вже шість перемог, поступившись лише двічі (ще один матч закінчився внічию). У турнірній таблиці "мурчики" вже наздогнали "Сток" і зараз в обох колективів порівну очок. Це додає інтриги поєдинку на "Британії".

Попередні матчі: 0:2 (Г’ян-2), 3:2 (Кар’ю, Хут-2 – Річардсон, Г’ян), 0:4 (Брамбл, Вудгейт, Гарднер, Ларсон)

Прогноз "Футболу 24": 1:2 

 

"Ньюкасл" - "Астон Вілла"

"Сороки" напрочуд легко взяли три очки на полі "Блекберна" і збираються повторити цю приємність ще й з "Астон Віллою". Підґрунтя для цього начебто хороше. Вперше може вийти на поле грізний дует Демба Ба-Папіс Сіссе, які, таке враження, спеціально провалили Кубок Африки, щоб якомога скоріше повернутися на Туманний Альбіон. До того ж, гостей переслідуватиме примара поразки в попередньому чемпіонаті, коли бірмінгемці шість разів виймали м’яч зі сітки власних воріт. Колектив Макліша, до слова, покладатиметься хіба що на геній Роббі Кіна. За відсутності Агбонлахора у "вілланів" можуть виникнути серйозні проблеми з атакою.

Попередні матчі: 6:0 (Бартон, Нолан-2, Керрол-3), 0:1 (Коллінз), 1:1 (Бест – Олбрайтон)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Арсенал" - "Блекберн"

Останні невдачі знову сплели "волоцюг" по руках і ногах, вперто засмоктуючи у провалля. Одначе, це не той випадок, коли спротив лише пришвидшує кінець. Зовсім ні. Боротися, опиратися, чіплятися зубами таки потрібно. Іноді у "Блекберна" це виходить вельми успішно, як от на полях "Ліверпуля", "МЮ" чи в домашньому матчі з "Арсеналом". Однак, якщо пригадуєте, рушійною силою команди Кіна в тих іграх був Якубу Аєгбені, який на "Емірейтс" не зіграє – дискваліфікація. До того ж, "каноніри" й самі голодні до перемог, адже попередню звитягу відсвяткували в останній день…2011 року. Все це не додає "Блекберну" шансів, хоча… Хоча таке враження, що хлопці Кіна "газують" лише тоді, коли на них не ставлять ані цента.

Попередні матчі: 2:1 (Волкот, Аршавін – Діуф), 0:0, 3:4 (Жервіньо, Артета, Шамах – Аєгбені-2, Сонг, автогол, Кошельни, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 2:1 

 

"Ман Сіті" - "Фулхем"

Команда Роберто Манчіні останнім часом нагадує Сізіфа, міфічного персонажа, якого Зевс покарав важкою працею. Щоразу, коли бідолашний Сізіф викочував каменюку на верхівку гори, та з гуркотом скочувалася вниз, і процес доводилося розпочинати з нуля. Так і "Ман Сіті". Тільки-но вдасться трохи відірватись від "МЮ", як гандикап кудись зникає. Матч із "Фулхемом" - це початок вже знайомого шляху. Тут у Сізіфа не повинно виникнути труднощів. Питання лиш в тому, чи вдасться йому розірвати зачароване коло?

Попередні матчі: 4:1 (Тевес-2, Сабалета, Яя Туре – Гера), 1:1 (Балотеллі – Дафф), 2:2 (Агуеро-2 – Замора, Мерфі)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Ліверпуль" - "Тоттенхем"

Ось ми й дочекалися повернення Луїса Суареса, який врешті досидів 8-матчеву дискваліфікацію! Цікаво лиш, чи з камбеком уругвайського форварда до "Ліверпуля" не повернуться старі проблеми – непорозуміння в атаці і брак морально-вольових якостей. Насторожує мерсисайдців ще й той факт, що "Тоттенхем" для них – найнезручніший суперник. Статистика останніх поєдинків зі "шпорами" просто катастрофічна – три поразки з загальним рахунком 1:8. Обидві команди перебувають на піку ігрової і психологічної форми, тож це ще один аргумент, аби переглянути поєдинок на "Енфілді". Буде цікаво!

Попередні матчі: 1:2 (Шкртел – Шкртел, автогол, Леннон), 0:2 (ван дер Варт, Модріч), 0:4 (Модріч, Дефо, Адебайор-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:2 

 

"Челсі" - "МЮ"

Без сумніву, центральний поєдинок туру. Звісно, "аристократи" перебувають не в найкращому фізичному і турнірному становищі. Незвично розбалансовані і "дияволи", які, попри все, таки набирають потрібні очки. В особистому протистоянні давніх суперників усе може змінитися. Статус таких матчів спонукає продемонструвати найкращі свої риси. Як це, зокрема, було у першому колі.

Матч на "Олд Траффорд" запам’ятався одразу з кількох причин. Насамперед, яскравою грою обох команд, де певна перевага була на боці "Челсі". Саме в тому поєдинку свій знаменитий промах здійснив Фернандо Торрес. Обігравши голкіпера, іспанець пробивав у порожні ворота, але м’яч чомусь полетів на трибуни. Руні відповів такою ж люб’язністю. Виконуючи пенальті, Шрек опинився на "п’ятій точці" - підсковзнулась опорна нога. Обом форвардам, переконаний, соромно за ці епізоди…Зрештою, саме після тієї перемоги команду Фергюсона підкосила смуга невдач – ряд жахливих матчів у чемпіонаті, виліт з Ліги чемпіонів, травми провідних гравців…

Через все ті ж травми на поле "Стемфорда" не вийдуть Ліндегард, Відіч, Флетчер, Оуен. Під питанням Янг, Нані і Клеверлі. Не краща ситуація і в господарів. Матч з "МЮ" пропускатимуть Террі, Обі Мікель, Коул (в Ешлі – дискваліфікація), Лампард, Рамірес. Зайве нагадувати, наскільки велику роль вони відіграють в ансамблі Боаша.

Попередні матчі: 2:1 (Луїш, Лампард – Руні), 1:2 (Лампард – Чічаріто, Відіч), 1:3 (Торрес – Смоллінг, Нані, Руні)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Олег Бабій