УКР РУС

Власники Челсі, Монако та Спартака можуть потрапити під нові санкції США в кінці січня

6 січня 2018 Читать на русском

До 30 січня цього року Державний департамент США повинен оголосити поіменний список близьких до Кремля олігархів, які можуть потрапити під нові санкції щодо Росії.

Як пише Комсомольська правда, серед них власник лондонського Челсі Роман Абрамович, статки якого за оцінкою Forbes у 2017 році складали 9,1 млрд доларів. У США Абрамович володіє 2 будинками у Колорадо та 4 будинками в Нью-Йорку.

Власник Мілана Йонхонг Лі побив трансферний рекорд Абрамовича у Челсі

Постраждати від нових американських санкцій може і президент французького Монако Дмитро Риболовлєв (має статки на 7,3 млрд дол.). У 2008 році він придбав у нинішнього президента США Дональда Трампа ділянку землі з маєтком у Флориді за 95 млн доларів.

У списку тих, кого можуть торкнутися санкції, і голова ради директорів московського Спартака, віце-президент компанії Лукойл Леонід Федун (статки 6,3 млрд дол.). Як відомо, Лукойл з 2000 року присутня на роздрібному ринку нафтопродуктів США.

Компанія, одним з головних акціонером якої є Федун, ще у 2000 році придбала американську корпорацію Getty Petroleum Marketing Inc., отримавши таким чином контроль над мережею автозаправних станцій в США. У США частина заправних станцій Лукойл працює під торговими марками Getty і Mobil.