УКР РУС

Визначилися всі потенційні суперники "Шахтаря" у кваліфікації Ліги чемпіонів

31 травня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

Віце-чемпіон України зіграє в 3-му кваліфікаційному раунді з одним із представників чемпіонатів Франції, Румунії, Швейцарії або Греції.

У ніч з 31 травня на 1 червня визначився останній із потенційних суперників "Шахтаря" по 3-му кваліфікаційному раунду Ліги чемпіонів 2016/2017.

Донецький "Шахтар" зі своїм високим клубним рейтингом виявиться в числі сіяних клубів і уникне зустрічей з такими командами, як "Аякс" (Нідерланди), "Андерлехт" (Бельгія), "Фенербахче" (Туреччина) і "Спарта" (Чехія). Вони також потрапили у посів. Таким чином, число потенційних суперників для "Шахтаря" обмежене четвіркою команд. Є ще 5-а - віце-чемпіон Росії "Ростов", але з нею "Шахтар" буде штучно розлучений при жеребкуванні.

"Стяуа"

Легендарний "Стяуа", що зайняв 2-е місце в чемпіонаті Румунії (володар Кубка чемпіонів 1986 року), проти "Шахтаря" може зіграти в новому статусі, з новою назвою. Через судову тяганину з міністерством оборони Румунії, колишній клуб армійського відомства не має право зватися "Зірка" (саме так з румунського і перекладається ім'я клубу). Швидше за все, клуб буде називатися ФСБ, але це не те, про що ви подумали - "Футбол Спорт Бухарест". Емблему, до речі, як бачите, вже поміняли.

"Гірникам" буде, напевно, цікаво зустрітися зі своїм колишнім гравцем Чипріаном Марікою. Якщо він, звичайно, встигне залікувати свою травму, через яку не грає зараз.

У недавньому товариському матчі проти збірної України на поле виходили відразу кілька гравців "Стяуа": Міхай Пінтілій, Адріан Попа. А Ніколае Станчу навіть забив 3-й м'яч у ворота Андрія Пятова.

"Монако"

Лідер монегасків Жоау Моутінью

Номінально найнебезпечніший суперник. Все-таки чемпіонат Франції сильніший, ніж румунський та швейцарський. Крім того, не слід забувати, що монегаски до останнього моменту вели відчайдушну боротьбу за пряму путівку в Лігу чемпіонів, але поступилися "Ліону" лише за різницею м'ячів.

Суперник - не подарунок. Португалець Жоау Моутінью, француз Жеремі Тулалан, відразу двоє Траоре - форвард-івуарієць Ласіна і центральний півзахисник-малієць Адама, колишній нападник московського ЦСКА бразилець Вагнер Лав.

Загалом, є ким розпорядитися тренеру монегасків, португальцю Леонарду Жардіму. З яким не раз перетинався в чемпіонаті Португалії Паулу Фонсека, якого вчора представили у ролі головного тренера "Шахтаря".

"Янг Бойз"

"Юні хлопці" із Берна не змогли скласти конкуренцію в чемпіонаті швейцарської Суперліги місцевому гранду, "Базелю". Відставання від першого місця склало 14 очок. Втім, від "Люцерна", що фінішував 3-м, "Янг Бойз" дістався ще більшої дистанції - 15 очок.

"Янг Бойз" - команда без зірок. Виділити можна хіба що двох збірників команди Швейцарії: Стіва фон Бергена (він - капітан бернців) та опорника Деніса Закарію. Але тренер команди, австрієць Аді Хюттер, який привів рік тому "Ред Булл Зальцбург" до "золотого дублю" в Австрії, свою справу знає добре!

ПАОК

Перед останнім туром міні-турнір у чемпіонаті Греції, де 4 клуби визначали між собою володарів путівок в єврокубки, відразу троє мали майже рівні шанси на завоювання лігочемпіонівського місця: ПАОК (11 очок перед останнім туром), "Панатінаїкос" (10) і АЕК (9). Справа в тому, що АЕК зустрічався з аутсайдером турніру чотирьох, "Паніонісом" (1 очко перед 6-м туром), в той час як лідери грали між собою. І нічия не влаштовувала жодну з команд. Зате цілком влаштовувала б АЕК, якщо той розгромив б невмотивованих суперників із різницею в 6 м'ячів.

Так все і сталося! ПАОК і "Панатінаїкос" зіграли внічию - 1:1, але АЕК своїм шансом не скористався, зовсім програвши "Паніонісу" з рахунком 0:1! У підсумку проти "Шахтаря" (25 відсотків імовірності!) може зіграти "український" ПАОК, в якому, як повідомлялося, продовжать кар'єру відразу троє гравців "Дніпра" - бразильці Лео Матос, Матеус і українець Євген Шахов. Це було б цікаво!

Фонсека: Ціль "Шахтаря" - стати чемпіоном України і провести чудову кампанію у єврокубках