УКР РУС

Віце-президент ФФУ: Ми не йшли на поступки РФС і надалі вимагаємо для нього санкцій

19 вересня 2014 Читать на русском

Один з учасників чотиристоронньої зустрічі в Ньоні, віце-президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що українська сторона прагне якнайшвидшого вирішення питань із застосуванням санкцій до РФС.

"Наша позиція залишилася незмінною, ми ні на що не погоджувалися. Ми надали ФІФА та УЄФА в письмовому вигляді всі ті підстави, за якими мали застосуватися такі жорсткі санкції. Формат зустрічі не мав юридичної можливості щось підписувати, приймати якісь рішення, пом'якшувати або карати - він передбачав, що представники міжнародних організацій вислухали позиції нашої федерації і позиції РФС. І за підсумками ФІФА і УЄФА запропонували взяти якийсь час для обговорення даного питання. Ми ні на які поступки не пішли! Завдання було - передати нашу позицію ФІФА та УЄФА, і ми це виконали.

Нам сказали, що підсумкове рішення буде прийматися на наступній зустрічі. Але ми, в свою чергу, звернулися з проханням, щоб робоча група не затягувала з цим питанням. Необхідно вже раз і назавжди поставити жирну крапку в цьому питанні. Робоча група представить свої напрацювання за два-три тижні з початку жовтня.

Ми задоволені тим, що нашу чітку позицію почули і прийняли ФІФА та УЄФА, і що ні у кого не знайшлося ніяких контраргументів", - сказав Павелко.

Нагадаємо, СКЧФ (Севастополь), ТСК (Сімферополь), ялтинська "Перлина" за одностороннім рішенням РФС були прийняті до російської футбольної першості. Команди провели кілька офіційних матчів, але УЄФА заявив, що не визнає їх результати.