УКР РУС

Віце-президент Ворскли Лисак: Нам не надходило жодного офіційного листа від Шахтаря про перенесення гри

9 березня 2018 Читать на русском
Автор: Андрій Сеньків

Віце-президент Ворскли Олег Лисак в коментарі Футбол 24 розповів про те, що газон стадіону імені Олексія Бутовського готовий прийняти матч 23-го туру УПЛ проти Шахтаря.

– З 17-го лютого на сьогоднішній день проводимо третю гру вдома. Обсяг опадів, м’яко кажучи, вищий за норму. Найбільша проблема не в обсязі снігу. В день гри з Чорноморцем цілий день ішов проливний дощ. Поле набрало води. Тому воно стало в’язким під час того матчу.

На сьогоднішній день точно зрозуміло, що воно не в ідеальному стані. Але грати можна, це не така велика проблема, як її хтось намагається зробити.

Виглядає так, що на полі багато води.

– На сьогоднішній день води на полі немає. Вона була зранку, але агроном і відповідна служба вжили всіх заходів, щоб вологість не відчувалася. Так, є проблемні точки, але це 4 квадратні метри на все поле.

Я не говорю, що все добре, а про те, що немає критичної ситуації, якою можна "сколотити" всю Україну. Ми зробили максимум з того, що можна було зробити. В нас нема технології, по якій 40 відсотків газону складає штучний газон, а решту – натуральне покриття. У нас повністю натуральне покриття. Тиждень ми сушили газон, ходили навколо нього кругами.

Він не такий зелений, як би хотілося, через те, що ми поламали стебло, яке виросло і не окріпло. А ми на ньому вже грали. Та глобальної проблеми нема, такого стану поля як під час матчу з Чорноморцем не буде.

– Чи не варто переносити матчі, якщо враховувати таку кількість матчів за короткий проміжок часу і погоду?

– Це не питання того, які матчі переносити. Всі однакові учасники Прем’єр-ліги.

Вважаю, що три тури ми могли втиснути на осінь чи літо. І ми б спокійно зіграли. Могли чемпіонат раніше почали. Все можна, але треба, щоб у когось була воля. А якщо йдуть "чвари", то важко щось вкладати у вуха. Хоча це питання ми піднімали на нараді ще в червні.

– Шахтар просив вас перенести матч у Харків?

– У мене не було жодного дзвінка, який би просив перенести гру. Дзвонили Фундерату, який за це не відповідає, Сачку, ще комусь. Але жодного офіційного звернення в Ворсклу не було. Жодного офіційного листа про перенесення гри не надходило.

Дзвінки були по всіх телефонах, які є в клубі, але людям, які за це не відповідають. Для чого дзвонити директору з розвитку дитячо-юнацького футболу? А головному тренеру?

У нас є лист Шахтаря, який датований шостим березня про те, що Шахтар прибуває до Полтави. Все.

Жодного ризику відміни матчу нема – це вчора був ризик перенесення гри дублюючих команд. Є ж офіційна пошта. Хочете щось переносити, відправляйте листа нам і копію в Прем’єр-лігу – мовляв, шановні, нас щось не влаштовує. Тому те, що сказав представник Шахтаря – неправда, – сказав Лисак.

Начальник Шахтаря Віталій Хливнюк заявив про те, що донецький клуб просив про перенесення гри з Ворсклою до Харкова, однак отримав відмову.

Матч Ворскла – Шахтар відбудеться сьогодні, 9-го березня, о 19:00.