УКР РУС

Віце-президент ФФУ Холодницький може бути звільнений з посади голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

2 квітня 2018 Читать на русском

Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП) звільнити з посади голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) першого віце-президента ФФУ Назара Холодницького.

У рамках кримінального провадження до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) направлені дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків, повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

Холодницький: Перші результати боротьби з договірними матчами, думаю, ми побачимо в 2018 році

Прокурора може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження, згідно з ч. 1 ст. 43 Закону України "Про прокуратуру" з таких підстав:

– невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків;

– розголошення таємниці, що охороняється законом, яка стала відомою прокуророві під час виконання повноважень;

– вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури;

– грубе порушення правил прокурорської етики;

– втручання чи будь-який інший вплив прокурора у випадках чи порядку, не передбачених законодавством, у службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб чи суддів, у тому числі шляхом публічних висловлювань стосовно їх рішень, дій чи бездіяльності, за відсутності при цьому ознак адміністративного чи кримінального правопорушення.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму поданні просить КДКП розглянути питання зняття Назара Холодницького з посади заступника Генпрокурора – керівника САП. Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Холодницький є першим віце-президентом ФФУ. Нещодавно повідомлялось, що його кабінет кілька місяців прослуховувався НАБУ.

"Павелко офіційно – бомж", – новий випуск "ТаТоТаке"