УКР РУС

Вітер змін у "Ліверпулі". Підсумки 32-33 турів АПЛ

12 квітня 2012 Читать на русском

Ефектна перемога на "Івуд Парк", а також звільнення Комоллі дарують червоному Мерсисайду нову надію на відновлення колишньої величі.

Збіг двох турів не залишив нам вибору. Доводиться підбивати підсумки одразу двадцяти поєдинків. З іншого боку, в цьому є вагомий позитив, адже на основі такої кількості ігор можна зробити якісніші висновки про стан команд, в якому вони зіграють останні п'ять турів. Для зручності, погрупуємо команди за кількістю здобутих пунктів...

Шість очок

Максимального результату домоглися лише два клуби - "Арсенал" та "Ньюкасл". В "гармашів" і "сорок" були різні періоди упродовж чемпіонату, але, до честі Венгера і Пардью, вони зуміли підвести свої команди до піку форми саме тоді, коли це найбільш потрібно. Робін ван Персі вже не забиває пачками, однак знайшлися ті, хто підхопив його справу - Волкот, Артета, Росіцкі, Бенаюн...Схожа ситуація у "Ньюкаслі". Змовкла "гармата" Демба Ба - за суперників взявся Папіс Сіссе. Тож саме цей тандем, а не "Тоттенхем" - "Челсі", найімовірніше, розподілить поміж собою путівки у Лігу чемпіонів.

Чотири очки

Перемога і нічия - такий доробок одразу у шести клубів. Щоправда, різна у нього вартість, адже якщо для "Норвіча" чи "Стока" - це, за будь-яких обставин, вдалий трофей, то "Челсі" і "Ліверпуль" нічиї з "Фулхемом" і "Віллою" можуть собі радше в пасив занести. "Аристократи" - це взагалі окрема тема. Після тої феєрії, яку підопічні Ді Маттео влаштували в Лізі чемпіонів, вони доволі прохолодно сприйняли потребу перемагати ще й у чемпіонаті. "Віган" вдалося здолати лише завдяки прорахункам суддівської бригади, а ось з "Фулхемом" таке не спрацювало. Що найстрашніше - "Челсі" фрагментами знову нагадував той безпорадний "колектив", який відмовлявся грати під керівництвом Віллаш-Боаша.

"Ліверпуль" слід критикувати значно менше з двох причин - жодних турнірних завдань перед хлопцями Далгліша вже не стоїть, до того ж, героїчна перемога на полі "Блекберна" повністю компенсувала безпорадну нічию проти "Астон Вілли". Безпорадну, бо довівши м'яч практично до лінії воріт, ліверпульці губилися і стріляли по пташках. Зміна на посту футбольного директора клубу, про яку стало відомо сьогодні, - миттєвого ефекту, звісно, не дасть. Проте це вельми красномовний символ того, що в "Ліверпулі" починають усвідомлювати проблеми і бодай щось робити, аби змінити ситуацію на краще.

Ще дві команди, які розжилися чотирма пунктами - "Фулхем" та "Евертон". Міцні середняки ліги вкотре довели, що не збираються відбувати номер, коли, начебто, не обов'язково напружуватися на всі сто. Приємно здивував саме "Евертон". Команді Мойєса через кілька днів належить провести надпринципове протистояння у півфіналі Кубка Англії, проте "іриски" не зупиняються доти, поки кіпер "Сандерленда" Міньоле не вийме четвертого м'яча з власної сітки. Така гра "синіх" ліверпульців заслуговує на глибоку повагу.

Три очки

В компанії аутсайдерів - КПР та "Вігана", а також середняка "Вест Брома", дуже несподівано опинилися єдині борці за чемпіонство. Упродовж двох турів інтрига в чемпіонських перегонах встигла померти і знову воскреснути. Диригентська паличка належить "МЮ", адже як би не старався "Ман Сіті", без допомоги самих "червоних дияволів" йому нема на що сподіватися. Цікаво, що Руні і Ко таки вирішили підлити масла у вогонь...

Гра у Вігані була просто катастрофічною, тож перемога скромних парубків Роберто Мартінеса не повинна викликати сумнівів. Хтось скаже, що це тріумфувала справедливість, адже в попередньому матчі "МЮ" великою мірою переміг завдяки брутальному втручанню рефері Лі Мейсона. Хтось заперечить... Зрозуміло одне: кінцівка чемпіонських перегонів буде вельми гостросюжетною. А за "Ман Сіті", до речі, Тевес забив! В опалі тепер Балотеллі, а Карлітоса можна й реабілітувати.

Два очки

Дві нічиї. За цим показником "Астон Вілла" - в гордій самотності. Більше того, ніхто в чинному сезоні не зумів кинути бірмінгемцям виклик у "клепанні" мирних підсумків. Їх у колективу Макліша аж 14, себто, практично 50% від загальної кількості матчів. Хорошого тут мало - "Вілла" на відстані якихось шести очок від зони вильоту. Терміново необіхідні одразу кілька звитяг!

Одне очко

Погляньте, хто так зашарівся, адже провалив 32-33 тури! "Тоттенхем" і "Сандерленд". Вочевидь, нульова нічия в їх очному побаченні негативним чином вплинула як на О'Ніла, так і на Реднаппа, тож вони отримали 1:2 від "Норвіча" і 0:4 від "Евертона". Бог з ним, з тим "Сандерлендом"...Якщо цю команду й гріли певні амбітні плани, то вони переносяться на наступний сезон. А ось "шпорам" таки є що втрачати. "Арсенал" захопив третє місце і відірвався на 6 пунктів. До того ж, з "Тоттенхемом" порівнявся "Ньюкасл", десь поруч "Челсі", отже, путівка в Лігу чемпіонів повисла на волосині...

Дірка від бублика

Врешті, цілковитого облизня спіймали "Болтон", "Вулвз", "Блекберн" і... "Суонсі". Так-так, саме "чорні лебеді" виступили аніскілечки не краще за аутсайдерів. Більше того, похмура серія "Суонсі" сягнула вже чотирьох поразок поспіль. Аналогічний показник і в "Блекберна". Про "вовків" узагалі краще не розпочинати мову - тут дев'ять матчів без перемог (і лише одна нічия). У порівнянні з цими клубами "Болтон" ледь не чемпіон - "всього" дві поспіль поразки. "Скакуни" дали справжній бій "Ньюкаслу", однак поступилися, бо в їх лавах не знайшлося геніального Бен Арфа та всюдисущого Сіссе... Війна ще не програна!

Олег Бабій, Футбол 24