УКР РУС

Віталій Вернидуб: Якби я перебрався до Росії, я б плюнув в рідний український прапор

18 вересня 2015 Читать на русском

Колишній гравець луганської "Зорі" Віталій Вернидуб розповів, що його спонукало перейти в "Габалу", яку очолює український наставник Роман Григорчук.

"Завжди мріяв грати в топ-клубі України. Однак мені скоро 28, і сидіти чекати біля моря погоди я не міг - вже було мало шансів, що покличуть туди, куди хочу. Тому коли "Габала" вийшла на "Зорю" та зробила мені конкретну пропозицію, я відгукнувся. Поспілкувався з нашими хлопцями з "Габали" та погодився.

Чому? По-перше, Роман Йосипович - головний фактор. Ми працювали в Запоріжжі, мені імпонує його підхід. По-друге, зацікавив сам проект, перед клубом поставили високі завдання. Ну і по-третє, не відкрию Америки - фінансові умови. У нашому чемпіонаті зараз з цим великі проблеми.

Багато хто назве мене меркантильним, але тільки я несу відповідальність за свою сім'ю. Багато читаю, переглядаю відгуки в інтернеті - люди засуджували мій вибір. Але ніхто з них не буде годувати мого сина та мою дружину. До того ж раз ми домоглися певного результату, оскільки пробилися до групового етапу Ліги Європи. Можна говорити, що вибір вірний.

Також взимку була конкретна пропозиція з Росії. Але я одразу відмовив. В цій ситуації це було б блюзнірством і плювком в рідний прапор з мого боку. Клуб називати не буду, але це не топ-рівень - стабільно друга половина таблиці.

Щоправда Віталій Вернидуб не хотів мене нікуди відпускати. Як батько він хотів, щоб я був поруч. Як тренер теж: в "Зорі" ми домоглися результату - вийшли в єврокубки. Але зваживши всі за та проти, ми з батьком колегіально вирішили, що мені буде краще перейти в "Габалу", - розповів Віталій Вернидуб.

Нагадаємо, на початку літа Віталій Вернидуб змінив український чемпіонат на азербайджанський.

Читайте також:
Вернидуб: Синові пропонували вдвічі більше в Росії, але для українця зараз це аморально

Команда Григорчука вперше програла в чемпіонаті за 7 місяців (ВІДЕО)