УКР РУС

"Віскі і педаль в підлогу". Радченко і ще два українські гравці, яким нетверезе водіння коштувало кар'єри

11 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

Артем Радченко, з яким "Хайдук" нещодавно розірвав контракт, був не першим українським футболістом, кар'єрі якого нашкодило водіння напідпитку.

Спорт і алкоголь – поняття несумісні, а водіння і випивка – тим паче. Однак для багатьох футболістів, які відчувають себе "господарями життя", сісти напідпитку за кермо – в рамках норми. Деяким із них відверто щастить, і п'яні покатеньки обмежаться легким переляком, чи взагалі без будь-яких наслідків. А от інші платять за свою безвідповідальність здоров'ям (своїм та оточуючих), кар'єрою, репутацією, ну і грошима (останнє найменш цінне, але все ж).

"Футбол 24" згадує українських футбольних горе-водіїв, які так чи інакше відчули на своїй професійній діяльності результат "алкогольних заїздів".

Артем Радченко

Ось так виглядає автівка Радченка після аварії

Артем перебрався з проблемного "Металіста" до хорватського "Хайдука" відносно недавно – влітку 2015 року, уклавши 3-річний контракт. Однак у сезоні 2015/2016 українець відіграв за першу команду сплітського клубу всього 6 матчів. Ніщо не віщувало біди, 21-річний футболіст мав все необхідне, аби спокійно грати і прогресувати в складі хорватського клубу, але він фактично перекреслив свої перспективи після того, як потрапив напідпитку в ДТП.

7 серпня 2016-го року автомобіль, яким керував Радченко, врізався в автобус. Артем разом із пасажиром був доставлений до лікарні. Медичні тести виявили у вихованця харківського "Металіста" алкогольне сп'яніння – рівень алкоголю в крові українця перевищував допустиму в норму в 11 разів.

"Хайдук" одразу ж відреагував на грубе порушення закону і командної дисципліни гравцем і публічно засудив поведінку Радченка, повідомивши, що на нього чекає суворе покарання. Але у підсумку все закінчилося для Артема ще гірше – клуб вирішив розірвати з ним контракт і повідомив про те, що Радченко – більше не гравець команди на своєму офіційному сайті.

Артем Мілевський

Українському форварду відверто пощастило, на відміну від його автівки

Ще один Артем неодноразово потрапляв у неприємні історії, пов'язані з алкоголем. Дві з них (принаймні ті, про які відомо ЗМІ) відбулися ще й за кермом.

Перший випадок стався в Туреччині, де Мілевський продовжив кар'єру після закінчення контракту з київським "Динамо". Артем був на контракті із "Газіантепспором". 13-го листопада 2013-го року нападник потрапив у жахливу аварію на своєму Ferrari, розбивши автівку до стану металобрухту. На щастя, сам Артем залишився неушкодженим і навіть не потребував медичної допомоги. Як повідомила турецька преса з посиланням на місцеву поліцію, у футболіста виявили 1,31 проміле алкоголю в крові, що є перевищенням допустимої норми. Пізніше агент гравця заявляв про те, що Артем не був п'яним, а просто не впорався з керуванням.

Другий випадок, як і у Радченка, стався в Хорватії. Артем тільки-но підписав контракт із "Сплітом", куди його запросив восени 2015-го року знайомий ще по київському "Динамо" Горан Сабліч, який на той момент був головним тренером хорватської команди. Не пройшло і двох місяців з моменту підписання, як Мілевський втрапив у неприємну ситуацію. Щоправда, цього разу обійшлося без ДТП. Поліція спинила автівку футболіста і виявила, що сам гравець напідпитку за кермом та ще й без документів. Реакція клубу була блискавичною – Сабліч одразу ж повідомив про розірвання контракту з Мілевським, підкресливши, що Артем порушив закон, правила клубу та особисті домовленості.

Сам Артем пізніше пояснював, що напередодні хоч і випив бокал вина, але допустиму норму не перевищував. Проте ці доводи футболіста виявилися нецікавими для клубу.

Олег Гладченко ("Дзвони Рінату") і компанія

24 серпня 2015-го року київська поліція затримала трьох футболістів команди U-19 донецького "Шахтаря", які каталися на машині по місту в стані алкогольного сп'яніння. Один з них заявив, що є гравцем "Шахтаря". Ним виявився гравець команди "Шахтаря" U-19 Олег Гладченко, який був за кермом. В його компанії також були 18-річний захисник "Шахтаря" U-19 Ярослав Фурсов і 17-річний Володимир Грачов. "Золота молодь" "гірників" красиво відпочивала на Porsche Panamera. Поліція звернула увагу на автівку, яка врізалася в бордюр, а коли почала діалог із водієм, то виявилося, що він добряче напідпитку. Хлопець поводив себе неадекватно, погрожував правоохоронцям, і намагався подзвонити "Рінату" (президенту "Шахтаря" Рінату Ахметову), який на його нічний дзвінок не відповів, що й не дивно. Поліція затримала порушників закону, про що дізналися і в клубі.

В результаті, всі гравці принесли публічні вибачення і були покарані "Шахтарем", а найбільше дісталося найактивнішому з учасників пригоди – Олегу Гладченку. Йому не вдалося відбутися вибаченнями і штрафом – хлопця просто витурили з команди.

"Адміністратор застає Алієва з Мілевським у стані алкогольного коматозу. Сплять і не реагують". Правила життя Йожефа Сабо