УКР РУС

"Вісенте Кальдерон". 5 цікавих фактів про легендарний стадіон Атлетіко

22 травня 2017 Читать на русском

Атлетіко з сезону 2017/18 виступатиме на новій арені "Ванда Метрополітано", а легендарний стадіон "Вісенте Кальдерон" буде знесено. УЄФА пригадав головні ізюминки арени, на якій "матрацники" грали з 1966 року.

1. "Вісенте Кальдерон" – один з найбільших "концертних залів" Іспанії. У 1982 році там пройшов концерт The Rolling Stones, який продовжився навіть незважаючи на проливний дощ.

2. В 1982 році на домашньому стадіоні "Атлетіко" пройшли три матчі чемпіонату світу: Франція – Австрія (1:0), Франція – Північна Ірландія (4:1) і Австрія – Північна Ірландія (2:2). Всі ці зустрічі відбулися в рамках групового етапу.

3. У 2008 році "Атлетіко" на груповому етапі Ліги чемпіонів приймав ПСВ. Матч проходив на "Вісенте Кальдерон" при порожніх трибунах. Під час гри тисячна армія уболівальників мадридського клубу юрбилася біля воріт стадіону і слухала матч по радіо.

4. "Атлетіко" – єдина команда, якій вдалося виграти Міжконтинентальний кубок без завоювання головного клубного трофея на своєму континенті. У 1974 році Кубок чемпіонів дістався "Баварії", однак мюнхенці відмовилися від участі в Міжконтинентальному кубку, і їх місце зайняв мадридський клуб, який програв німцям у фіналі. Після мінімальної поразки в першому матчі з "Індепендьєнте" іспанці виграли матч-відповідь на "Вісенте Кальдерон" (2:0) і завоювали трофей.

5. У 1981 році президент "Атлетіко" Альфонсо Кабеса просив уболівальників не відвідувати мадридське дербі на "Сантьяго Бернабеу". Замість цього він покликав їх на "Кальдерон" слухати ефір матчу по радіо і їсти тортілью. Близько десяти тисяч уболівальників послухали Кабеса і не поїхали на "Бернабеу", де "Атлетіко" програв з рахунком 0:2.

Атлетіко емоційно попрощався з стадіоном "Вісенте Кальдерон"

Новий стадіон Атлетіко Мадрид

, а також у Viber