УКР РУС

Вірт: Якби відбулася зустріч з Копитком, то на 99 відсотків я б залишився головним тренером Вереса

11 січня 2018 Читать на русском

Колишній головний тренер Вереса Юрій Вірт розповів, як відбувалася його відставка з рівненського клубу.

"Моя відставка з Вереса здається нелогічною? Мені самому багато речей незрозумілі. Створив хорошу команду, багато хлопців, маючи більш вигідні з фінансової точки зору пропозиції, йшли в Верес. "Під мене". Єдиний гравець, якого запросили керівники клубу – Валерій Федорчук. Правда, через два місяці вони ж його і прибрали.

Вірт: Я кайфував, перебуваючи на тренерській лаві Вереса

Федорчука не вдалося відстояти? Два дні їх умовляв не чіпати хлопця – на жаль, все безрезультатно. Моя думка: з Федорчуком ми набрали б очки на три більше.

Хто мені повідомив, що співпрацю прининено? Генерельний директор. У 20-х числах грудня. При особистій зустрічі, яка відбулася у Львові. Через тиждень, 29-го, – написав заяву про звільнення.

До цих пір впевнений: якби в кінці року відбулася зустріч з Богданом Копитком – на 99 відсотків я б залишився головним тренером Вереса. Розповів би йому все, як є. Без прикрас. І думаю, як мудра людина, він би мене зрозумів. Але заковика якраз в тому, що жодного разу за час моєї роботи в Рівному не вдалося з ним поспілкуватися. Всі контакти обмежувалися спілкуванням або з гендиректором Паньківим, або з радником почесного президента Олексієм Боровикова.

Причини відставки називали? В тому-то й справа, що ні", – сказав Вірт в інтерв'ю Footboom.

На даний момент Верес займає 5 місце в УПЛ. Рівненський клуб очолив білоруський фахівець Юрій Свірков.