УКР РУС

Він забив найшвидший гол чемпіонату в огляді 29 туру Бундесліги. ФОТО

9 квітня 2012 Читать на русском

Хто завершував всі атаки своєї команди; яка команда забила у другому колі лише п'ять голів, авторами яких стали винятково захисники... Про це та інше в огляді 29 туру чемпіонату Німеччини.

СЕРІЇ
"Баварія" святкувала п'яту перемогу поспіль, натомість "Ауґсбурґ" у Мюнхені перервав шестиматчеву безпрограшну серію.

"Кайзерслаутерн" без перемог вже протягом 19 матчів. Для побиття рекорду берлінських "Тасманії" та "Бляу-Вайс-90", а також дрезденського "Динамо" ще є час.

"Фрайбурґ" не програє вдома у другому колі (три перемоги, три нічиї).

В останніх шести матчах проти дортмундської "Борусії" "Вольфсбурґ" здобув лише одне очко.

Дортмундська "Борусія" не програє вже 23 матчі поспіль (18 перемог, 5 нічиїх), збільшивши рекордну планку клубу.


КАРТКИ
Гравець "Вольфсбурґа" Александер Мадлюнґ заробив у цьому турі п'яте вилучення у Бундеслізі.


ГОЛИ
Вперше з 11 туру жодного гола не забив гравець, який вийшов на заміну.

Маріо Ґомес забив найшвидший гол чемпіонату (на 24 секунді). Востаннє "Баварія" забивала на першій хвилині ще у 2004 році.

Маріо Ґомес забив свій двадцять четвертий та двадцять п'ятий голи у чемпіонаті. Востаннє таку гольову зливу на цьому етапі чемпіонату уболівальники "Баварії" бачили від Ґерда Мюллєра у сезоні 1973/74.



Форвард "Шальке" Рауль завдяки дублю у ворота "Гановера" забив свій чотирнадцятий гол у сезоні, перевершивши своє досягнення попереднього сезону (13 голів).

"Кайзерслаутерн" забив у другому колі лише п'ять голів, причому їхніми авторами є лише захисники. Вочевидь, захисту набридло спостерігати за безпомічністю своїх форвардів!

Натомість у "Кельні" кожен, здається, відповідає за свою сферу діяльності. Аммар Йємаль став першим захисником "цапів", який забив гол у другому колі.

Здравко Кузьмановічу можна присвоювати звання "Містер Пенальті", адже всі вісім спроб з одинадцятиметрової позначки виявились успішними для сербського півзахисника "Штутґарта".


ЦІКАВО
Всі п'ять пенальті у цьому турі реалізували. Останній промах з позначки був у 22 турі. Та невдача поки що є єдиною у другому колі.

Марко Марін був найактивнішим гравцем атаки "Вердера" у Кельні: він взяв участь у всіх завершальних моментах атак "музикантів" (два удари у площину воріт та п'ять пасів для ударів по воротах).

Форвард "Шальке" Джеферсон Фарфан віддав вперше у своїй кар'єрі у Бундеслізі три гольові паси в одному матчі. З початку чемпіонату він мав лише шість таких передач.

"Майнцу" не варто забивати першим, бо у шести таких випадках (найбільший показник серед команд чемпіонату) підопічні Томаса Тухеля у підсумку програли.

Отто Рехаґель вперше на посту головного тренера "Герти" розійшовся миром зі суперником.