УКР РУС

Він вісім разів зробив 1:0 цього сезону в огляді 21 туру Бундесліги. ФОТО

13 лютого 2012 Читать на русском

Він побив рекорд Заммера, хто не перемагає вже 11 ігор, хто ще не програв у новому році... Про це та інше в огляді 21 туру німецької Бундесліги.

ГЛЯДАЧІ
Майже 8,5 мільйона уболівальників відвідали стадіони з початку сезону, що у середньому становить 44728 глядачів на одному матчі. Причому цей показник став рекордним після 21 туру.


СЕРІЇ
"Ауґсбурґ" став твердим горішком. Команді вперше в її історії виступів у Бундеслізі вдалось не програти три матчі поспіль. Щоправда, міцності поки що вистачило на три нічиї.

"Гамбург" не програє на виїзді вже сім ігор (чотири перемоги, три нічиї). Так вдало команда востаннє виступала у кінці 2009 року.

"Вердеру" сподобались нічиї. "Музиканти" у другому колі ще не програли, але й не виграли - всі чотири матчі завершились внічию.

Дортмундська "Борусія" збільшила свою серію перемог у другому колі до чотирьох. Крім того, підопічні Кльопа не програють вже 15 ігор (12 перемог, три нічиї). Однак до рекордної серії "чорно-жовтих" ще далеко. У сезоні 1991/92 "Борусія" під керівництвом Отмара Хіцфельда не програла 19 ігор підряд.

Коли ж прийде перемога? "Кайзерслаутерн" чекає на три очки в одному матчі вже протягом 11 ігор - найдовше серед усіх команд.

Томас Мюллєр забив після... 13 безгольових матчів (1163 хвилини).

Мьонхенґладбахська "Борусія" не програє на домашній арені вже протягом чотирнадцяти матчів, враховуючи останні матчі минулого чемпіонату. 11 перемог і три нічиї - найдовша серія "кобил" вже понад 17 років.


КАРТКИ
"Герта" вийшла у лідери, однак лише за червоними картками. Протягом останнях п'яти ігор чемпіонату гравці берлінської команди заробили три вилучення. У цілому жодна команда не має стільки вилучень у цьому чемпіонаті, як "Герта" (п'ять).


ГОЛИ


У цьому турі гості вирішили пошанувати уболівальників господарів, забивши лише п'ять голів. Такого мізеру не було у попередніх двадцяти турах.

"Нюрнберґ" не забиває у ворота суперників голів вже протягом трьох матчів підряд. "Посуха" у матчі проти "Ауґсбурґа" стала для "Нюрнберґа" трьохсотою в історії команди у Бундеслізі.

Паоло Ґереро, забивши переможний гол у ворота "Гамбурґа", записав на свій рахунок шостий гол у сезоні, який виявився лише першим на виїзді у цьому сезоні. В гостях Ґереро востаннє забивав у жовтні 2010 року у Майнці.

Маріо Ґомес увосьме за сезон зробив рахунок 1:0. Крім того, в останніх трьох іграх проти "Кайзерслаутерна" Ґомес забив сім голів.

"Гановеру" вдалось забити перший гол у сезоні за допомогою гравця, який вийшов на заміну. Автором голу став Артур Зобіх, причому це перший гол у його кар'єрі гравця Бундесліги.

"Штутґарт" - перша команда, якій вдалось у цьому чемпіонаті забити у першому таймі чотири голи.

ЮВІЛЕЇ
Нічия у матчі проти "Хофенхайма" стала для бременського "Вердера" чотирьохсотою у Бундеслізі. Цей рубіж перед цим вдалося подолати лише "Гамбурґу".

Юп Хайнкес святкував соту перемогу на посту головного тренера "Баварії".

Юрґен Кльоп святкував з командою свою 68 перемогу як наставник "Борусії" Д і перевершив у цьому показнику Матіаса Заммера. Рекордсменом перемог з "Борусією" є Отмар Хіцфельд (111).

Поразка від "Штутґарта" з рахунком 0:5 стала для Міхаеля Скіббе не лише причиною звільнення з тренерської роботи у "Герті", але й найбільшою особистою поразкою у Бундеслізі.