УКР РУС

"Він так і не навчився поваги": Лєвандовскі і його "сенсаційний вчинок" привели до скандалу з Хайнкесом у Баварії

6 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Роберт Лєвандовскі знову розчарував. Ні, цього разу 29-річний польський бомбардир забив за Баварію, але відзначився не з того боку за межами поля.

Матч 33 туру чемпіонату Німеччини Кельн – Баварія нічого не вирішував для обох команд. Можливо, саме тому мюнхенці довго не могли розпечатати ворота головного аутсайдера. Та за 2 хвилини другого тайму дострокові чемпіони забили двічі. Переможний гол на рахунку Лєвандовскі, який радів недовго. Головний тренер Баварії Юпп Хайнкес, який після сезону 2017/18 завершує кар'єру, зняв Роберта з поля за 15 хвилин до кінця гри.

Це при тому, що поляку не вистачає одного гола для того, щоб повторити унікальний рекорд легендарного Герда Мюллера – забити в Бундеслізі 30 м'ячів 3 сезони поспіль. Та й боротьба за "Золотий бутс" Європи досі актуальна: перспектива випередити і Роналду, і Мессі така близька і далека водночас.

Хуммельс послав Лєвандовскі на тренуванні в Баварії: чому це сталось

"Це я тут бос!"

Пам'ятаєте, яким ображеним виглядав головний суперстар Мюнхена після минулого сезону, коли партнери не допомогли йому випередити Обамеянга в гонці снайперів на фініші чемпіонату? Нині цей фокус знову повторюється. Лєвандовскі подякував асистенту, однак демонстративно не подав руки головному тренерові після своєї заміни, і цим скандал не обмежився.

Юпп Хайнкес – не той наставник, з ким подібна поведінка проходить. На цей жест неповаги від форварда він відповів на прес-конференції. Після матчу тренер публічно вичитав лідера своєї команди: "Роберт відреагував на заміну досить смішно. Ми, нападники, є егоїстичними особами, які хочуть постійно покращувати свої показники. Його десь можна зрозуміти, але це я тут бос, і більше ніхто".

"Хайнкес схопив свого зіркового гравця і докоряв йому з піднятим вгору вказівним пальцем. Лєвандовскі уважно слухав", – так описують ситуацію німецькі ЗМІ. "Після вильоту з Ліги чемпіонів від Реала Баварія ожила, але один футболіст все ще злий", – пише Bild, натякаючи на найкращого бомбардира Бундесліги.

Лєвандовскі узгодив трансфер у Реал, але є перешкоди – хто стоїть на шляху форварда?

Проблема існує

Польський форвард забив 150 гол у 193-му матчі за Баварію, але так і не зміг виграти з цим клубом Лігу чемпіонів. В останніх матчах цього турніру, зокрема, і провали Лєвандовскі завадили мюнхенцям пройти Реал на шляху до фіналу в Києві. Роберт усе ще мріє про трансфер у Мадрид, але сам "королівський" клуб уже не так горить цією ідеєю.

Та у будь-якому разі неприпустима щодо тренера поведінка гравця розпалює трансферні чутки з новою силою. Раніше Баварія чітко заявила, що її основний центрфорвард не на продаж. Можливо, зараз поляк намагається почати емоційний шантаж клубу? Як би там не було, Лєвандовскі має бути злий сам на себе, а не на тренера. Адже й у матчі проти Кельна він частенько поров гольові моменти, а Сандро Вагнер заслужив зіграти бодай декілька хвилин.

"Лєвандовскі обурив тренера"

Під таким заголовком авторитетний Kicker описує матч у Кельні. "Можливо, це наслідки матчу в Мадриді". Роберт не забив жодного гола у двоматчевому протистоянні з королями ЛЧ, і це викликало шалену полеміку щодо його топовості.

"Багатотисячна аудиторія здивувалась у суботу ввечері, побачивши сенсаційний вчинок під час спокійного матчу – Лєвандовскі не подав руки Хайнкесу", – оцінює подію дня Suddeutsche Zeitung. Така поведінка відверто розсмішила тренера-легенду.

Раніше всі гравці чинного чемпіона Німеччини наввипередки заявляли, як вони люблять Хайнкеса і як він їм підходить, а тут таке. На рівному місці прояв незрозумілих емоцій, від яких постраждав хіба що примхливий зірка.

Легендарний чемпіон світу знищив суперзірку

Пауль Брайтнер, який забивав у двох фіналах Чемпіонату світу, вигравав Кубок чемпіонів і чемпіонати Німеччини та Іспанії з Баварією і Реалом, вщент розкритикував Роберта.

"Лєвандовскі з кожним разом усе важче отримати підтримку партнерів. Футболісти задумуються, чи це дійсно той гравець, який хоче залишитись тут. Він не навчився поваги до тренера і команди.

Лєвандовскі має величезну проблему з самооцінкою. Нападник, який вірить, що перебуває на рівні з Кріштіану Роналду, повинен це хоч іноді показувати в Лізі чемпіонів. Він не думає про команду, натомість для нього постійно важливо тільки одне: "я, я, я".

Що чекає на скандаліста, який мріє про трансфер?

Мюнхенське видання Abendzeitung задається питанням, яке покарання отримає Лєвандовскі. Хайнкес в одному з останніх матчів у своїй тренерській кар'єрі може показати, хто в хаті господар, посадивши нападника на лаву запасних. Знаменитий тренер раніше хизувався, що Баварія не допустить такої поведінки, як було в Борусії з трансферами тих ж Дембеле чи Обамеянга. Лідер збірної Польщі, якого вважають зразковим професіоналом, може отримати відро холодної води на голову, якщо йому не дозволять зіграти в домашньому матчі проти Штутгарта. Та чи не розпалить це війну між гравцем і клубом на повну?