УКР РУС

Він просто не любить несправедливість, – Любош Міхел про Саввіді

29 березня 2018 Читать на русском

Колишній арбітр ФІФА, а нині директор ПАОКа Любош Міхел прокоментував дискваліфікацію президента клубу Івана Саввіді.

Любош Міхел прокоментував Sport 24 рішення Дисциплінарного комітету грецької Суперліги дискваліфікувати президента ПАОКа Івана Саввіді на 3 роки за те, що той під час матчу ПАОК – АЕК вибіг на поле з пістолетом та погрожував арбітру зустрічі. Після цього інциденту чемпіонат Греції був призупинений.

"Картинки, які пішли на всю Європу, коли президент клубу Іван Саввіді з'явився на полі – це вже наслідки. Причина – не тільки гра з АЕКом, а й ситуація, яка назріла в грецькому футболі. Два тижні тому тренеру Олімпіакоса кинули в голову рулон паперу, він впав, команда пішла з поля, а нам зарахували технічну поразку.

Помилка в тому, що у президента з собою був пістолет. Але це ні в якому разі це не пов'язано з футболом, тільки особиста безпека і його бізнес. Картина була неприємна, але я знаю Івана Саввіді протягом трьох років, і можу чесно сказати, що це один з найбільш порядних людей, який не любить несправедливість і коли його обманюють. Саввіді – жорсткий начальник і не любить людей, які подають брехню як правду.

Я впевнений, що у нього було ніякої думки йти на поле з пістолетом, це просто помилка – він забув його зняти. Тому що він у нього постійно, коли він на своїй роботі.

Треба розуміти, що міністр спорту Греції народився в районі Пірея і відкрито вболіває за Олімпіакос. Його рішення зупинити чемпіонат було поспішним – сьогодні разом з ФІФА ухвалили рішення, що він повинен бути відновлений і розпочнеться 31 березня після перерви на ігри збірних. Так що рішення було більше політичним, ніж спортивним. Просто міністр зробив собі хороший піар", – сказав Міхел.

"Таке буває тільки у фільмах Клінта Іствуда". Хто такий Іван Саввіді – скажений прихильник Путіна, який атакував арбітра і зірвав чемпіонат Греції