УКР РУС

"Він благав про перехід в Арсенал": Фабрегас назвав зіркового співвітчизника, який міг стати "каноніром"

24 березня 2020 Читать на русском

Колишній півзахисник Арсенала Сеск Фабрегас пригадав одну з трансферних епопей "канонірів", яка завершилася невдачею.

"Це був 2009 рік, Хабі був гравцем Ліверпуля. Я розмовляв з ним по телефону все літо. Він дуже хотів трансферу і буквально благав всіх про перехід в Арсенал. Він дійсно хотів приїхати в Лондон. Я ж старався з усіх сил, спілкувався з керівництвом, висловив свою думку і вважав, що Алонсо став би неймовірним доповненням для нашої команди в той час.

"Та пішов ти!" – Фабрегас "мило" поспілкувався з сусідами: зірковий хавбек нудьгує на карантині

Кілька разів я був розчарований відсутністю прогресу, адже трансфер був так близько. Гравець дуже хоче прийти, так легко укласти цю угоду. Я не спортивний директор, я суджу з точки зору гравця. Коли гравець хоче перейти кудись, трансфер може бути легко оформлений. Випадок Хабі Алонсо був якраз таким.

Я пам'ятаю, що розмовляв з ним всю відпустку, він запитував, що відбувається. Зрив трансферу – це ганьба, тому що я думаю, що він був би відмінним доповненням до цієї команди. Хабі Алонсо був створений для Арсенала", – сказав Фабрегас у подкасті Arsecast.

Нагадаємо, влітку 2009 року Хабі Алонсо перейшов з Ліверпуля в мадридський Реал за 34 млн євро. У складі Королівського клубу він виступав до 2014 року і став переможцем Ліги чемпіонів.

Мессі без Роналду, 4 юні зірки, сенсаційний партнер Маліновського – збірна сезону до втручання коронавірусу