УКР РУС

"Він – як батько хрещений": Пятов – про наставника, який допоміг обрати між Динамо і Шахтарем

6 квітня 2020 Читать на русском

Голкіпер Шахтаря і збірної України Андрій Пятов пригадав співпрацю з колишнім керманичем Ворскли Віктором Носовим.

"Його потрібно було знати. Для мене він – як батько хрещений. Дав мені багато чого, а найголовніше – життєву мудрість. Завжди оберігав мою сім’ю. На кожному матчі, вже у Донецьку, коли я перейшов у Шахтар, а Носов завершив працювати у Ворсклі, він складав компанію моїй дружині на трибунах. Вони сиділи під одним пледиком (Усміхається). Багато розмовляли, тренер навчав життя.

Пятов озвучив неприємну новину для своїх конкурентів у збірній України

Я мав пропозиції від Динамо і Шахтаря. Мене викликав Носов, ми присіли, він розписав усі "за" і "проти". Ні до чого не змушував – просто дав зрозуміти. "Дивись, який футбол ти любиш, у який футбол хочеш грати, і роби висновки". Реально, на той момент розвиток Шахтаря мені дуже імпонував. Без роздумів обрав клуб, де перебуваю досі.

От є тренери великі, видатні. Але я знаю, що ідеальних тренерів немає. Буває тренер – великий тактик, але як людина – не психолог. Носов не належав до сильних тактиків, але кращого психолога, ніж він, я ще не зустрічав. Васильович був фактично дідусем, але наскільки ж легко йому вдавалося спілкуватись із молоддю! Він знав актуальні молодіжні сленги і приколи, міг поспілкуватися із пацаном його ж мовою, десь "підколоти". Цього якраз бракує багатьом нашим тренерам. Сумну звістку про його смерть дізнався у Донецьку. Раніше часто їздив до нього на могилу. Але бачиш – все у житті змінилося. Зараз не маємо можливості туди поїхати", – сказав Пятов.

Читайте повне інтерв'ю Пятова для "Футбол 24": "Пропустив від Італії – і тут почалося": Андрій Пятов – про Динамо, сімейну драму, хрещеного батька і "пора закінчувати"