УКР РУС

"Вілліан перевершив Мессі та Роналду, слабкі каталонці": огляд ЗМІ про матч Челсі – Барселона

21 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Іспанська та англійська преса коментують матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якому Барселона врятувалась на полі Челсі.

Mundo Deportivo: Мессіазо

Каталонське видання порівнює гол Мессі зі знаменитим взяттям воріт Челсі авторства Андреса Іньєсти у сезоні 2008/09. Капітан Барси перехопив м'яч, віддав трохи назад, а Лео прицільним ударом дозволив команді поїхати додому з прийнятним результатом. Барселона змогла відреагувати на підступного Вілліана, який 2 рази пробив у каркас воріт, але в 3-му епізоді забив.

Барселона завдяки голу Мессі вирвала нічию в матчі з Челсі: огляд матчу

Sport: Історія повторюється

Інше видання з Барселони акцентує на тому, що Мессі та Іньєста знову, як і 9 років тому, відповідальні за "золотий гол" на лондонському "Стемфорд Брідж". Аргентинець зрівняв рахунок, покінчивши зі своєю гольовою неміччю в матчах з Челсі, який завжди створює каталонцям проблеми.

L'Esportiu: Вічні

Барселона провела дуже стриманий матч, але єдина комбінація вічних героїв клубу Іньєсти та Мессі призвела до нічиєї. Іспанський клуб був у скрутному становищі, але тепер прийматиме Челсі у статусі фаворита дуелі.

Mаrca: Іньєста та Мессі спішать на порятунок

Мадридська газета зробила все, щоб матч Челсі – Барселона було дуже важко знайти на її обкладинці. Навіть інтерв'ю з українською шахісткою Анною Музичук ("Стараюсь зберігати вірність цінностям, які мені привили") краще дивиться. Барса просто використала помилку Челсі, якому ще й не щастило з ударами у каркас воріт.

Відзначає видання гру Іньєсти, який знову показав свій найкращий футбол. Андрес віддав 99 пасів (його найкращий результат сезону), з яких 88 виявились прицільними (ще один рекорд 33-річного хавбека). Іньєста, який ще й здійснив 8 перехоплень, помінявся ролями з Мессі 9 років потому в ключовому гольовому епізоді в момент серйозного ризику.

AS: Слабка Барселона і гол Мессі

Та ж історія, що вище. Матч Барси опиняється в тіні відсутності Роналду на найступний матч з Леганесом. Але вколоти каталонців мадридське видання не втрачає нагоди. Акцент йде на тому, як жахлива помилка Крістенсена коштувала Челсі перемоги. Це була помилка, якої грішать тільки школярі Ліги чемпіонів.

Так само, як ПСЖ тиждень тому контролював гру перед другим пропущеним голом від Реала, Челсі теж, здавалось, все тримав у своїх ногах. Барселоні, як і Реалу, допомогла холоднокровність і досвід у критичний момент, аби перевернути негатив на позитив ледь не в останній момент

The Sun: Вина Андреаса

Трохи гри слів від британського таблоїду. Адже якщо Андреас Крістенсен привіз собі гол, то Андрес Іньєста скористався цим фейлом. "Ми провели майже ідеальний матч, але все перекреслила одна помилка. На "Камп Ноу" суїцидом буде не атакувати, а захищатись.Ми заслужили перемогу", – Конте, Фабрегас і Вілліан шкодують про результат. А Мессі радіє першому голу за 9 матчів проти Челсі, яким він перекреслив влучання екс-вінгера Шахтаря.

The Telegraph: Мессі розбиває серця Челсі

Мессі карає за єдину помилку. Лео показав Азару, що потрібно робити для того, аби стати №1. До 75-ї хвилини Барселона володіла м'ячем 75% часу, однак не завдала жодного удару в плоищну воріт. Команда Конте грандіозно зіграла в закритий футбол. Гол, який забили гості, здавався якимсь лихим подарунком. Вілліан знову був вражаючий, як і в попередньому матчі з Халл Сіті. Але тоді це була кубкова гра проти представника Чемпіоншипа, в якого м'яч тримався на 18 відсотків більше, ніж у Челсі проти Барси.

The Guardian: Момент безумства

Божевільний пас Крістенсена стає героєм ще однією англійської обкладинки. Жорстке нагадування Челсі та її молодому захиснику про реалії Ліги чемпіонів. "Виступ Андреса бв чудовим. Йому всього 21 рік, а він відіграв зріло та з характером", – Конте все ж відмовився звинувачувати центрбека, який витіснив з основи дсвідченого Гарі Кехілла. Мессі домінуватиме в заголовках, але нічого цього б не було без блискучої інтуїції Іньєсти.

The Daily Mail: Одна помилка призводить до падіння

Вілліан нарешті, після багатьох років перебування в Челсі, став ключовим гравцем на великій сцені. Суїцидальний пас Крістенсена перекреслив усю добру гру та зіпсував перформанс бразильця. Мессі не був найкращим гравцем. Ним був Вілліан. Барселона не мала більше моментів. Проте вона підходить до матчу-відповіді в ролі фаворита саме завдяки йому. Лео знову це зробив. Один шанс – один гол. Йому багато не треба. Хоча, як подивитись ще. Адже Мессі забив Челсі єдиний гол за 730 хвилин і 30 ударів.

The Mirror: Вілліан крутіший за Мессі, Неймара та Роналду в Лізі чемпіонів

Колишній півзахисник донецького Шахтаря, який перед матчем озвучив мрії зіграти в Барселоні або Реалі, зробив все для цього. Видання зазначає, що бразилець забив найбільше голів в рамках Ліги чемпіонів з-за меж штрафного майданчика (аж 6!) відтоді, як перебрався у Лондон. Хто б міг подумати, але Вілліан, гравець, який виріс в УПЛ, перевершує за цим показником і Лео Мессі, і Кріштіану Роналду, і Неймара. Загалом ж вінгер Челсі відзначався в ЛЧ 9 разів.