УКР РУС

Вілліан – спроба №2. Анонс 8 туру АПЛ

19 жовтня 2013 Читать на русском

Безкомпромісний матч у Ньюкаслі, складні випробування для обох "Манчестерів", дебют Гуса Пойєта – це дещиця того, що на нас очікує.

Вже незабаром на газон «Сент Джеймс Парку» вийдуть «Ньюкасл» та «Ліверпуль». Якщо аналізувати цю пару поверхнево, або ж не аналізувати взагалі, складеться враження, що фаворит тут очевидний – це команда Брендана Роджерса. Однак, така думка дещо оманлива. На користь «Ліверпуля», безперечно, свідчить позиція співлідера нового сезону, чудова гра тандему форвардів Суареса і Старріджа, феноменальна форма ветеранистого капітана Джеррарда, який днями забив за збірну, а також просто хороший і здоровий мікроклімат в усього колективу.

У «Ньюкаслі» не настільки райдужна ситуація. Близький до катастрофічного старт сезону команді Алана Пардью вдалося врятувати виїзними перемогами над «Віллою» і «Кардіффом». «Сороки» зберегли Йоана Кабая, і це чи не головний «трансфер», дивіденди від якого «картаті» вже встигли отримати. Гру французького віртуоза здатний затьмарити лише орендований у КПР Лоїк Ремі. П’ять голів у п’яти матчах! Те, що не забиває Папіс Сіссе, ніхто й не помітив.

Наприкінці попереднього сезону «Ліверпуль» просто втоптав господарів «Сент Джеймс Парку» в газон – 6:0. Таке незбагненне фіаско ще довго пам’ятатимуть на берегах річки Тайн. А тому сьогоднішнє завдання «Ньюкасла» - брати реванш. Перемагати із рахунком, бодай у шість разів меншим. Але перемагати. Опинившись перед сердитими і голодними «сороками», у чаші чорно-білої арени, яка пульсує не гірше, ніж знаменитий «Енфілд», Мерсисайд може зіткнутися зі серйозними проблемами.

Вже о 17:00 звичний (навіть незважаючи на скрутні часи) аншлаг збереться на «Олд Траффорд». Тут прийдуть подивитися не лише на мученицькі пошуки гри у виконанні Девіда Мойєса, і не лише віддати заслужені оплески юному Янузаю (хоча б за дубль в минулому турі). В гості приїхав «Саутгемптон», а це головна сенсація стартового відтинку чемпіонату. Команда Почеттіно злетіла аж на четверту сходинку, справно карбує очки і має найнадійніший захист ліги. В «МЮ» можуть знову виникнути колосальні проблеми, якщо зважити на непереконливу гру атаки (за винятком Руні) і регулярні провали в захисті. Минули ті часи, коли «дияволи» вважалися в такій грі беззаперечними фаворитами.

Також сьогодні зіграє свій поєдинок «Ман Сіті». Суперник у Пеллегріні ще «той». Мало-хто обізнаний із традиційним британським футболом краще, ніж Біг Сем Аллардайс, що він блискуче довів на полі «Тоттенхема». Дон Мануель, який вперто намагається намацати граблі в тумані, набиває собі у виїзних матчах болючі гематоми. «Сіті» не привіз додому ще жодної перемоги, то чи здобуде її на «Аптон Парку»? Маємо величезні у цьому сумніви.

Із трьох лондонських «китів» під реальною загрозою втрати очок лише «Тоттенхем». Віллаш-Боаш вже встиг розчарувати непереконливими матчами проти «Арсеналу» і «Челсі», а також ганебним провалом у грі з «Вест Хемом». Час минає, а далеко не всі зіркові новачки розкрили в команді свій потенціал, як от Ерік Ламела. Поки клуб-гігант розвертатиме свої гармати, «Вілла», будьте певні, вже вестиме прицільний вогонь. Єдиний матч недільної програми очікується з особливим інтересом.

Інші "кити" зіграють ще сьогодні. "Челсі" приймає "Кардіфф", який після хвацького старту дещо пригальмував. Тут головна інтрига полягає в тому, чи випустить Моурінью Вілліана, який блискуче себе зарекомендував у Норвічі. А якщо випустить, то чи заб'є екс-"українець" свій другий гол в англійській еліті. "Челсі" може бути непросто - Моуру належить перемогти малою кров'ю, адже попереду - надважлива гра Ліги чемпіонів зі "Шальке". Валлійці можуть і вміють карати за легковажність. Тим часом лідер - "Арсенал" - прийматиме "Норвіч". Посеред тижня Арсен Венгер натякнув, що його команда побореться за чемпіонство. В такому випадку "гармаші" сьогодні просто зобов'язані брати три очки в грі з "канарками". Але, знову ж таки, грати потрібно обережно - наступного тижня важка гра з дортмундською "Борусією". Є сподівання, що "Арсеналу" допоможе Санті Касорла, який нарешті відновився від травми.

На куражі, аби справити враження на нового тренера, спробує зіграти "Сандерленд". Кандидатуру Густаво Пойєта вже встигли розкритикувати. Мовляв, а чим він кращий від того ж Ді Каніо? Такий же футболіст в неділекому минулому, має такий же скромний послужний список тренерської біографії. До того ж, працював лише за межами еліти. Однак, бодай нічия на полі "Суонсі" здатна надати уругвайцеві певний кредит довіри. Достатньо згадати старт Ді Каніо - був момент, коли після перемоги в дербі над "Ньюкаслом" його носили на руках. Одначе, валлійські "лебеді" не мають наміру ділитися з гостями бодай одним пунктом. Гра у Лізі Європи відбирає у "Суонсі" чимало сил, що позначилося на виступі команди в чемпіонаті. Щоб піднятися з нижньої частини таблиці, потрібно лише перемагати.

Чимало сподівань покладено на матч практично бездоганних "Евертона" і "Халла" - Мартінес проти Брюса. Важка гра очікується у Стоку - сюди приїхав "Вест Бром". Як правило, протистояння "гончарів" і "дроздів" відзначається дуже помірною результативністю. Зрештою, у понеділок "Крістал Пелас" спробує перервати серію з чотирьох поспіль поразок, перегравши "Фулхем". Дві проблемні команди вестимуть боротьбу за те, щоб хоча б трохи змінити ситуацію на краще.

"Ньюкасл" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:3 (Аггер, автогол - Белламі-2, Джеррард), 2:0 (Сіссе-2), 1:1 (Кабай - Суарес), 0:6 (Аггер, Хендерсон-2, Старрідж-2, Боріні)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Арсенал" - "Норвіч"

Попередні матчі: 2:1 (ван Персі-2 - Морісон), 3:3 (Бенаюн, ван Персі-2 - Хулахан, Холт, Морісон), 0:1 (Холт), 3:1 (Артета, Бассонг, автогол, Подольскі - Тернер)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Челсі" - "Кардіфф"

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Евертон" - "Халл Сіті"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 3:2 (ван Персі - 3 - Ламберт, Шнайдерлен), 2:1 (Руні-2 - Родрігес)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 1:0 (Шоттон), 1:2 (Камерон - Морісон, Дорранс), 1:0 (Вайтхед), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Суонсі" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:0, 0:2 (Сессеньон, Гарднер), 2:2 (Роутледж, Мічу - Флетчер-2), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Вест Хем" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:3 (Томкінс - Туре, Грін, автогол, Джонсон), 1:2 (Ба - де Йонг, Якобсен, автогол), 0:0, 1:2 (Керрол - Агуеро, Туре)

Прогноз "Футболу 24": 0:0

"Астон Вілла" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 0:2 (Адебайор-2), 1:1 (Кларк - Адебайор), 0:2 (Колкер, Леннон), 0:4 (Дефо, Бейл-3)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Крістал Пелас" - "Фулхем"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87