УКР РУС

"Викидати людину з футболу – неправильно": Суркіс виступив проти тривалої дискваліфікації Гельзіна

22 травня 2021 Читать на русском

Президент київського Динамо Ігор Суркіс закликав лояльніше поставитися до тих футбольних функціонерів, які покаялись у своїх "ефірних злочинах".

"Його команда грала на нашому стадіоні, я часто приходив на матчі й бачив його всі 4 роки. Ми віддали стадіон, не рахуючи витрати. Він платить чисто символічно, але ми не могли не піти йому назустріч, щоб зберегти таку команду, як Олімпік.

Гельзін: Поки не знаю, чи буде існувати Олімпік далі

Так, Владислав Гельзін допустив речі, які не мають бути присутніми у прямому ефірі. Колись я теж був дискваліфікований за те, що зайшов до суддів і щось сказав, хоч і не в такій формі. Був оштрафований та заплатив цей штраф. Правила мають бути одні для всіх. Але Гельзін усвідомив це й вибачився перед журналістами та футбольною громадськістю.

Не можна сьогодні відлучати людину від футболу. А якщо це закінчиться тим, що ми втратимо Олімпік? Кому від цього стане легше? Дайте умовну дискваліфікацію, а якщо це повториться – то дискваліфікуйте на 5, на 10 років. Він же міг сказати те ж саме, але нікого не ображаючи. Що його команду вбили, що суддівство було неправильним, що Комітет арбітрів повинен переглянути ці моменти. Гельзін визнав, що був неправий. Вважаю, що викидати людини з футболу – неправильно", – сказав Суркіс в інтерв'ю ПРОФУТБОЛ Digital.

Нагадаємо, напередодні УАФ ухвалила рішення заборонити Гельзіну будь-яку футбольну діяльність на 5 років. Плюс 5 років умовно, а також фінансовий штраф у розмірі 250 тисяч гривень за його дії під час і після матчу з Шахтарем.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21