УКР РУС

Вихованець Шахтаря зізнався, чому вирішив покинути "гірників" вільним агентом

22 червня 2023 Читать на русском

Півзахисник польської Хробри Дмитро Білоног пригадав, як покинув донецький Шахтар, вихованцем якого він є.

"Найближче до першої команди я був саме тоді, коли пішов із Шахтаря. У мене залишався рік до завершення контракту із Шахтарем, і мені почали пропонувати нову угоду. Генеральний директор клубу Сергій Палкін у різних в інтерв’ю говорив, що всім вихованцям давали шанс. Насправді шансів особливих ні в кого не було. Особливо у передній лінії.

Полісся підписало екс-захисника Динамо з досвідом виступів у Європі

Одразу вирішив, що підписувати новий контракт не буду, але напряму говорити не став. Я не перший, я не останній, хто бігав по колу. До мене постійно підходили: "Ну, що ти? Ну, що ти вирішив?". Я відповідав: "Поки думаю". Після зимової відпустки вже поставили питання жорстко. Тоді я сказав, що залишатися не збираюся. Мене відправили бігати по колу. Це тривало із лютого по травень.

Запитували, чому я не хочу продовжувати контракт? Мовляв, я ж вихованець клубу, і все таке. Пояснив, що не бачу перспектив, не хочу продовжити угоду та поїхати до Маріуполя, бажаю бути при команді. Тоді мені почали обіцяти, що буду тренуватися із основою, якщо підпишу контракт. Я вже до цього потренувався із першою командою і прекрасно розумів, що це приманка. 30 червня в мене закінчився контракт, і я поїхав", – поділився Білоног в інтерв'ю Українському футболу.

Додамо, що Дмитро в лютому 2023 року приєднався до польського клубу Хробри, але вже 1 липня стане вільним агентом.

Герой дня: Олексій Кащук приніс перемогу Україні – рекордсмен, який став чемпіоном світу і не пустив Цітаішвілі в Шахтар