УКР РУС

Вигнанці Реала й Барселони, чемпіон світу, Рамос, багатій з МЮ і друг для Циганкова – 15 найкращих вільних агентів

1 липня 2023 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Минулої ночі багато футболістів вийшли на умовний ринок вільних агентів. "Футбол 24" розповідає про найкращих, кого можна підписати без плати за трансфер.

1 липня – важлива дата для футбольної індустрії. Напередодні вночі у багатьох гравців офіційно завершилася дія контрактів. Хтось прагнув отримати статус вільних агентів, а хтось просто ще не встиг пролонгувати угоду. У цій статті не будемо аналізувати причини й прогнозувати наслідки. Просто зафіксуємо – прямо зараз ці 15 гравців перебувають без клубу й мають право приєднатися до кого завгодно.

Зірка Бенфіки, топ-бомбардир Екстракляси, підсилення Чорноморця і Руху: кого втратила УПЛ після російського вторгнення

Давід Де Хеа

З ким був на контракті: Манчестер Юнайтед

З ким домовляється: Манчестер Юнайтед

Хто зацікавлений: клуби із Саудівської Аравії

Іспанець хоче залишитися. Клуб також не проти зберегти 32-річного голкіпера. Однак тому доведеться піти на суттєве скорочення зарплати. Він більше не буде отримувати найбільше в команді. Переговори тривають. Втім, МЮ паралельно шукає ще одного голкіпера. Не виключено, що Де Хеа не погодиться на роль резервіста й піде.

Серхіо Рамос

З ким був на контракті: ПСЖ

З ким домовляється: Севілья

Хто зацікавлений: клуби із Саудівської Аравії

Захисник хоче повернутися в рідну Севілью. Клуб нібито був лише за, але останніми днями з Іспанії надходять тривожні новини. В андалусійців величезні проблеми з фінансами. Зараз вони думають над тим, щоб продавати. Підписання зіркового ветерана, схоже, більше не є робочим варіантом. Рамос без роботи не залишиться. Його чекають в Саудівській Аравії. Там зараз чекають всіх.

Самюель Умтіті

З ким був на контракті: Барселона

З ким домовляється: Ліон

Хто зацікавлений: Ліон

Каталонці позбулися тягаря величезного контракту Умтіті, розірвавши з ним угоду за два роки до її завершення. Завдяки вдалій оренді в Лечче француз легко знайшов собі новий клуб. Все йде до того, що Самюель знову одягне футболку Ліона. Інші варіанти поки навіть не обговорюються.

Стефан де Врей

З ким був на контракті: Інтер

З ким домовляється: Інтер

Хто зацікавлений: клуби із Саудівської Аравії

Ще пів року тому нідерландцю радили шукати новий клуб. Втім, ситуація в Інтері кардинально змінилася. Де Врей не захотів їхати в Саудівську Аравію й дуже близький до нового контракту з міланцями.

Дейлі Блінд

З ким був на контракті: Баварія

З ким домовляється: Жирона

Хто зацікавлений: клуби з АПЛ

Досвідчений захисник не зумів закріпитися в Баварії, заради якої розірвав контракт з Аяксом. По завершенні сезону Блінд знову став вільним агентом. Якщо вірити пресі, то невдовзі він повинен стати одноклубником Віктора Циганкова.

Алекс Окслейд-Чемберлен

З ким був на контракті: Ліверпуль

З ким домовляється: конкретики немає

Хто зацікавлений: клуби з АПЛ

Травми зіпсували останні роки кар'єри англійця в Ліверпулі. Зараз йому лише 29, і охочих запропонувати йому контракт не бракує. Однак дуже сумнівно, що Окс знову отримає шанс у найкращих клубах АПЛ.

Даїчі Камада

З ким був на контракті: Айнтрахт

З ким домовляється: Мілан

Хто зацікавлений: клуби із Серії А та Саудівської Аравії

Японець уже давно домовився з Міланом. Спочатку трансфер не могли зареєструвати через проблеми з ліцензіями агентів, а тепер все на паузу поставили "россонері". У клубу залишилося лише одне місце для гравця без паспорта ЄС, і виникли сумніви, чи варто віддавати його для Камада. Інші представники Серії А вже повідомили про зацікавленість. Нікуди не ділися пропозиції із Саудівської Аравії.

Марко Асенсіо

З ким був на контракті: Реал

З ким домовляється: ПСЖ

Хто зацікавлений: решта претендентів вийшли із боротьби

Максимально проста ситуація. Асенсіо вже про все домовився з ПСЖ. Власне, заради парижан він відмовився від нового контракту в Реалі. Залишилося дочекатися лише офіційної презентації.

Вілфрід Заха

З ким був на контракті: Крістал Пелас

З ким домовляється: конкретики немає

Хто зацікавлений: Марсель, Челсі, клуби із Серії А та Саудівської Аравії

Івуарієць втомився бути провінційною зіркою. Щоправда, навіть статус вільного агента не спровокував серйозної боротьби на ринку. Заха повинен вибрати – гроші в екзотичних країнах чи футбол в клубах другого ешелону топ-чемпіонатів.

Анхель Ді Марія

З ким був на контракті: Ювентус

З ким домовляється: Бенфіка

Хто зацікавлений: клуби МЛС та Близького Сходу

Для чинного чемпіона світу все зрозуміло – його не цікавлять гроші. Ді Марія вирішив повернутися у Бенфіку, де починалася його європейська історія. Навіть перспектива грати з Мессі в МЛС не похитнула намірів аргентинця.

Хуан Куадрадо

З ким був на контракті: Ювентус

З ким домовляється: конкретики немає

Хто зацікавлений: клуби із Саудівської Аравії

Один із лідерів виявився непотрібним туринцям після підписання Тімоті Веа. Колумбієць точно не залишиться без клубу. Ось тільки доведеться знизити рівень. Найімовірніше – вирушити за арабськими доларами.

Роберто Фірміно

З ким був на контракті: Ліверпуль

З ким домовляється: Аль-Ахлі

Хто зацікавлений: клуби Ла Ліги та Серії А

Чутки про Інтер і Барселону так і залишилися чутками. Боббі вирушить за найпопулярнішим трансферним маршрутом цього літа – в Саудівську Аравію, де на нього вже чекає контракт від Аль-Ахлі.

Адама Траоре

З ким був на контракті: Вулверхемптон

З ким домовляється: Бетіс, Рома

Хто зацікавлений: Мілан, клуби із Саудівської Аравії

Вихованець Барселони налаштований залишитися у Європі. У нього вже офіційна пропозиція від Бетіса. Також зацікавлені Рома та Мілан, які можуть дати вищу зарплату. Головна проблема полягає в тому, що для італійців Траоре не є пріоритетом.

Хамес Родрігес

З ким був на контракті: Олімпіакос

З ким домовляється: Бока Хуніорс

Хто зацікавлений: клуби з Азії та Латинської Америки

Примхливий колумбієць ще у квітні припинив співпрацю з Олімпіакосом. Повідомлялося, що група бізнесменів організовує перехід Хамеса у Бока Хуніорс. Однак гравець досі перебуває у статусі вільного агента.

Еден Азар

З ким був на контракті: Реал

З ким домовляється: конкретики немає

Хто зацікавлений: клуби з МЛС

Завершувати кар'єру в 31 рік якось не солідно, але Азар думає над цим дуже серйозно. Він уже відверто говорить, що втомився від футболу. Водночас кілька клубів за океаном не проти бачити Едена у своїх командах.

ПСЖ та Челсі чубилися через трансфер за 60 мільйонів – у хід пішли погрози, шантаж і махінації