УКР РУС

Відомий скаут підтвердив інтерес італійських грандів до таланта Шахтаря

17 березня 2020 Читать на русском

Український скаут Алекс Великих, який має чималий досвід співпраці з клубами Серії А, прокоментував чутки про можливий переїзд хавбека Шахтаря Михайла Мудрика на Апенніни.

"Так, це правда. Своєю грою Мудрик на турнірі Lazio Cup U-17 в 2018 році в Римі склав про себе дуже сильне враження в Італії. На тому турнірі його визнали найкращим гравцем. Підходило багато скаутів і директорів з клубів і агенств з питаннями про нього. Рома та Ювентус були тими двома клубами, які фінансово могли потягнути такий трансфер.

Фонсека порадив Мудрика Ромі – на таланта Шахтаря претендує ще один італійський клуб

У Ромі тоді був ще Мончі, а в Ювентусі інтерес надходив від Паратічі, який нині працює спортивним директором клубу. Нинішній інтерес Роми до Мудрика цілком зрозумілий, тому що спортивний директор римлян Джанлука Петракі давно працює з українськими агентами, ще з часів переїзду в Торіно Василя Прийми.

Я не знаю, скільки зараз за Мудрика запросять. Але два роки тому його ціна вже становила 3-5 мільйонів євро. Однак відсутність у Мудрика паспорта громадянина ЄС, і той факт, що клубам не можна здійснювати трансфери неповнолітніх не дозволили тоді угоді здійснитися.

Мудрик "заcвітився" на відео з російськими блогерами – зйомки з хавбеком Шахтаря відбувались у Москві

В Італії, напевно, Мудрику підійшов би клуб на кшталт Сампдорії, який заграє молодих талантів і перепродує. Така ситуація була б цікавою, але купити Мудрика, думаю, вони не зможуть. Можливо, той варіант з орендою, про який я вже говорив, був би найбільш прийнятним для всіх", – розповів Великих в коментарі Sport.ua.

Відзначимо, що Мудрик у поточному сезоні не зіграв жодного матчу за першу команду Шахтаря. Transfermarkt оцінює 19-річного півзахисника у 200 тисяч євро.

Динамо виглядає цікавіше, або Чому академія Шахтаря – неефективна