УКР РУС

Відомий німецький журналіст оцінив шанси Федецького в "Дармштадті"

28 липня 2016 Читать на русском

Головний редактор іноземного видання Futbolgrad Мануель Вет, який уважно стежить за найкращими українськими футболістами, поспілкувався з прес-службою "Дармштадта" про Артема Федецького.

– Мануеле, Артем Федецький є основним гравцем збірної України. Що нам очікувати від нього?

– Артем Федецький – сильний захисник, він добре виступав в чемпіонаті України, але на міжнародній арені зірок з неба не хапав. Однак у сезоні 2014/15 він був одним із лідерів "Дніпра", який дійшов до фіналу Ліги Європи.

– Які в нього сильні та слабкі сторони?

– Федецький є захисником більш оборонного типу. Йому рідко притаманна творчість, але він дуже дисциплінований і має надзвичайно сильний характер.

– Він впишеться у гру "лілій"?

– Особисто я вважаю, що цей трансфер виправданий. Українець проявить себе у "Дармштадті" в якості бійця. Він доведе, що гідний виступів у великому чемпіонаті.

– У минулому сезоні Федецький зіграв лише половину матчів за "Дніпро". Які причини цього?

– Для "Дніпра" це був дуже невдалий сезон, оскільки власник відмовляється продовжувати фінансування. Коли твоя робота не оплачується, ти втрачаєш стимули. До того ж Федецький отримав кілька незначних травм, і мусив декілька разів повертати собі оптимальну форму.

– Його контракт закінчився. У підсумку він опинився у "Дармштадті". Чи були в нього інші варіанти продовження кар'єри?

– Через фінансовий стан "Дніпра" Артем змушений був змінити прописку. Виникав інтерес від ізраїльських клубів та з нижчих англійських дивізіонів. До слова, Федецький – патріот України, тому варіанти з Росією одразу відпали.

– У минулому сезоні він часто грав справа у захисті. Чи може він "закрити" інші позиції?

– Федецький чудово закривав увесь фланг як у збірній, так і в клубі. Я думаю, що вновому клубі він зможе виконувати різноманітні функції. Побачите, він допоможе "Дармштадту" в новому сезоні.

Офіційно: Федецький перейшов у "Дармштадт"