УКР РУС

Відбір до Євро-2016: Уельс здобув історичну путівку, Туреччина опустила Нідерланди на 4-е місце, Калініч забив

10 жовтня 2015 Читать на русском

Навіть поразка в матчі 9-го туру Євровідбору вивела на Чемпіонат Європи-2016 збірну Уельсу, хорвати продовжили боротьбу за друге місце, а ось Нідерланди залишились з примарними шансами навіть на плей-офф.

Завдяки перемозі в Чехії, яка вже вийшла на Євро-2016, турки обійшли "помаранчевих" на 2 очки. Відтак в останньому турі Туреччині вистачить і нічиєї в домашній грі з Ісландією, що також уже гарантувала собі путівку до Франції. Нідерланди ж ризикують пролетіти навіть повз стикові матчі - просто перемоги над чехами в останньому турі їм не вистачить, потрібно сподіватись на перемогу ісландців у паралельному матчі.

В іншій групі Уельс забезпечив собі місце, не нижче другого. Навіть поразки вистачило команді Бейла, позаяк Ізраїль сенсаційно програв Кіпру. Валлійці вийшли на Чемпіонат Європи вперше у своїй історії, приєднавшись до Північної Ірландії, яка теж дебютує на Євро. Ізраїльтяни тепер посперечаються з боснійцями, в яких на 1 бал більше, за місце в плей-офф.

Хорвати не дали Норвегії відсвяткувати вихід на Євро-2016 уже сьогодні. Даріо Срна і Домагой Віда вийшли у старті, Нікола Калініч на заміну, причому результативну. В останньому турі Хорватія має виграти свій матч, а Норвегія програти Італії. У протилежному випадку хорвати змушені будуть грати у плей-офф.

Чехія - Туреччина - 0:2

Голи: Сельджук Інан, 62 (пен.), Чалханоглу, 80

Хорватія - Болгарія - 3:0

Голи: Перішіч, 2, Ракітіч, 42, Калініч, 81

Вилучення: Чоп, 89

Боснія і Герцеговина - Уельс - 2:0

Гол: Джуріч, 71, Ібішевіч, 90

Ізраїль - Кіпр - 1:2

Голи: Біттон, 76 - Досса Жуніор, 58, Деметріу, 80

Андорра - Бельгія - 1:4

Голи: Ільдефонс Ліма, 51 (пен.) - Нінгголан, 19, Де Брюйне, 42, Азар, 56 (пен.), Депуатр, 64

Нереалізований пенальті: Азар, 78