УКР РУС

Відбір до Євро-2016: Північна Ірландія та Португалія пакують валізи у Францію, сенсаційна поразка чемпіонів світу

8 жовтня 2015 Читать на русском

Після перших матчів передостаннього туру відбору до Євро-2016 визначилися ще два щасливі власники квитків на континентальний форум у Францію.

Чинним чемпіонам світу німцям вистачило б і нічиєї, щоб забезпечити собі путівку на Євро-2016, однак доволі несподівано вони не виконали завдання мінімум, поступившись на виїзді ірландцям. Бундестім (19 очок) продовжує очолювати квартет D, однак на п'яти їй наступають поляки та ірландці, які за тур до фінішу мають на один пункт менше. Відзначимо, що "Кадру" від поразки врятував неймовірний Лєвандовскі, який оформив дубль у воротах шотландців  та з 12 м'ячами очолює список найкращих бомбардирів відбору.

Справжній подвиг здійснила Північна Ірландія, яка впевнено розбила греків та вперше з часів чемпіонату світу у Мексиці 1986 року пробилася на великий міжнародний форум. За другу пряму путівку від групи F поборються румуни та угорці, яких після звітного туру розділяє всього одне очко.

Пакує валізи у Францію і Кріштіану Роналду зі збірною Португалії, які забезпечили собі перше місце у квартеті I, мінімально обігравши данців. Володар "Золотого м'яча" вкотре не відзначився, а справу за нього зробив Моутінью. За другу сходинку тут боротимуться данці та албанці, які вдома на останніх хвилинах поступилися у принциповому матчі сербам.

Група D

Ірландія - Німеччина 1:0 ВІДЕО

Гол: Лонг, 70

Шотландія - Польща - 2:2 ВІДЕО

Голи: Річі, 45, Флетчер, 62 - Лєвандовскі, 3, 90+5

Група F

Угорщина - Фарери - 2:1

Голи: Боде, 63, 71 - Якобсен, 11

Румунія - Фінляндія - 1:1

Гол: Хобан, 90+1Пох'янпало, 67

Північна Ірландія - Греція - 3:1

Голи: Дейвіс, 35, 58, Мадженніс, 49 - Аравідіс, 87

Група I

Португалія - Данія - 1:0 ВІДЕО

Гол: Моутінью, 66

Албанія - Сербія - 0:2

Гол: Коларов, 90+1, Льяїч, 90+4