УКР РУС

Відбір до ЧС-2018, 5 тур. Матчі неділі. Анонс

26 березня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує останні дев'ять матчів 5-го туру європейської кваліфікації на чемпіонат світу.

Група C

Турнірна таблиця

Азербайджан – Німеччина. Баку, 19.00

Запрошення Роберта Просінечкі у збірну Азербайджану починає приносити плоди. Його підопічні, як би дивно це не звучало, реально претендують на вихід у плей-офф. Перемога над Норвегією та нічия на полі Чехії вивели "вогнених" на друге місце, і лише розгром у Белфасті похитнув їхні позиції. Сподіватися на очки в матчі з німцями наївно, тому потрібно просто зіграти гідний матч.

Сан-Марино – Чехія. Серравалле, 19.00

Чехи розпочали відбір погано, але після цього туру можуть суттєво піднятися у турнірній таблиці. Головне завдання у карликовій країні – створити якнайкращу різницю голів. Все інше сьогодні залежатиме від конкурентів.

Північна Ірландія – Норвегія. Белфаст, 21.45

Норвегія провалила старт кваліфікації, однак ситуація в групі дозволяє сподіватися на продовження боротьби. Вирішуватиме це завдання новий керманич Ларс Лагербек, якому доведеться дебютувати проти одного з найміцніших опонентів. Нещодавній кривдник збірної України досі пропускав тільки від Манншафту, а три інші матчі завершив з рахунком 8:0.

Дискваліфіковані: Фергюсон – Алесамі

Група Е

Турнірна таблиця

Вірменія – Казахстан. Єреван, 19.00

Після прикрої поразки на останніх секундах від Польщі доля віддала борг вірменам у наступній грі. Фантастичний камбек проти Чорногорії приніс перші очки та дозволив покинути останнє місце. Туди опустився Казахстан, який розглядається серйозним суперником виключно в домашніх стінах.

Дискваліфікований: Ахметов (Казахстан)

Румунія – Данія. Клуж-Напока, 21.45

У минулому турі Румунія не зуміла нічого протиставити полякам, а перед тим втратила очки в Центральній Азії. "Вікінги", своєю чергою, справили інше враження, і навіть програні ними поєдинки лідерам групи не виглядали провалом. Обидві команди зараз знаходяться за межами прохідних місць, тому позитивний результат у цьому поєдинку вкрай важливий для суперників.

Дискваліфікований: Андоне (Румунія)

Чорногорія – Польща. Подгориця, 21.45

Здолавши "кадру", чорногорці мають можливість скинути її з чільної позиції. Зробити це буде дуже важко, адже "біло-червоні" увійшли в когорту найсильніших європейських збірних. Адам Навалка будує гру своєї команди з позиції сили, а в його підопічних виробився менталітет переможців. Основним завданням господарів стане протидія Лєвандовскі, якому, в разі потреби, компанію складе Теодорчик.

Група F

Турнірна таблиця

Англія – Литва. Лондон, 19.00

Впевнена вікторія у принциповому протистоянні з Шотландією принесла Гарету Саутгейту постійне місце на тренерському містку "трьох левів". Литва не повинна створити труднощі англійцям, які не пропустили жодного гола за чотири тури. Кожна з команд має проблеми в центрі захисту: Смоллінг травмувався, а Фрейдгеймас та Кехілл перебрали жовтих карток.

Дискваліфікований: Кехілл – Фрейдгеймас

Мальта – Словаччина. Та-Калі, 21.45

Прогнозуються легкі три очки посеред Середземного моря для словаків. Прекрасна можливість продовжити результативну серію після семи голів у ворота Шотландії та Литви. Осічка Словенії дозволить "соколам" піднятися на другу сходинку.

Дискваліфікований: Агіус (Мальта)

Шотландія – Словенія. Глазго, 21.45

Словенці відстоюватимуть свої позиції в Глазго, де їхній успіх цілком ймовірний. Прогрес Північної Ірландії та Уельсу зробив Шотландію найслабшою британською збірною, і спростувати цей факт "скоти" не поспішають. Дві поспіль розгромні поразки та нічия з Литвою – нинішній рівень "тартанової армії", тому гості мають усі шанси вивезти з Туманного Альбіону перемогу.