УКР РУС

"Вибух, катастрофа, а винен лише я": Сколарі – про ганебні 1:7 від Німеччини на домашньому Мундіалі

31 березня 2020 Читать на русском

Колишній керманич збірної Бразилії Луїс Феліпе Сколарі пригадав дошкульну поразку від збірної Німеччини (1:7) у півфіналі домашнього чемпіонату світу-2014.

"Ми поступились не через те, що грали погано, а тому, що в кількох моментах втратили концентрацію. Ми програли через рівень Німеччини. Ми програли, оскільки не змогли опинитись у становищі, з якого б створили труднощі Німеччині. Не хочу шукати виправдань, які незвичні для футболу.

Сколарі назвав егоїзм лідерів Челсі причиною провалу в Англії

У перші 10-15 хвилин ми грали доволі непогано. Гра була рівною, допоки Німеччина не забила перший м'яч. Після цього ми пропустили тричі за 7 хвилин. Ми всі зламалися. Помилка від одного гравця, помилка від другого. Ми не могли зупинити їх. Німеччина цим скористалась. Вони були дуже хорошою командою. От і все.

Це точно був найбільший вибух, найбільша катастрофа, які коли-небудь переживали селесао. У 1950-му була катастрофа, але вони програли 1:2. Через кількість голів наша поразка зовсім інша. Я став людиною, яку найбільше асоціюють із цією катастрофою. Досі. Я єдиний узяв на себе провину. Коли Бразилія перемогла в 2002-му, то я не був найбільшим героєм. Ми всі були героями. Я очікував цього разу, що звинуватять усіх, преса напише, що Бразилія програла. Та сталося зовсім не так", – цитує фахівця The Guardian.

Відзначимо, що Луїс Феліпе Сколарі працював зі збірною Бразилії у 2001-2002 та 2012-2014 рр. Саме під його керівництвом латиноамериканці стали пентакампеонами, коли перемогли на Мундіалі в Японії та Південній Кореї.

Як Німеччина покарала "пентакампеонів" 1:7, або Національна трагедія по-бразильськи