УКР РУС

Вибори УПЛ без вибору

28 березня 2018
Автор: Александр Гапоненко

Нас очікують чергові дивні вибори в історії українського футболу.

За всю історію футболу в Україні ми вже звикли до відсутності альтернативи. Колись її не було Григорію Суркісу, зараз безальтернативно обирають Андрія Павелка.

На посаду президента Прем’єр-ліги колись обирали з одного кандидата Віталія Данилова.

В 2016 році єдиним кандидатом на посаду голови УПЛ був Володимир Генінсон.

2018 рік. Нічого не змінилось… Генінсон вже не йде на вибори, а єдиним кандидатом висувають швейцарця Томаса Грімма. Висуває Олександрія. Інші клуби не висувають жодного іншого імені. 27 березня завершився прийом кандидатур від клубів УПЛ.

Хто такий Томас Грімм – єдиний кандидат в президенти УПЛ

Яка причина такої апатії клубів Прем’єр-ліги? Це вже кожен вболівальник нехай сформулює для себе сам: або клубам нас… вибачте, начхати на те, хто очолить Лігу, або ми побачимо давно оформлений кулуарний "договірнячок", про який давно домовлено та давно вирішено ім'я президента.

З 12-ти клубів лише 2 відповіли на прохання Футбол 24 сформулювати своє бачення щодо виборів президента УПЛ (Зоря та Олександрія), ще два клуби відповіли іншому медіа (Маріуполь та Сталь).

Зоря підтримує Генінсона, який не йде на другий термін, Олександрія – той самий єдиний клуб, який висунув єдиного кандидата. Маріуполь та Сталь не відповіли конкретно, чи будуть підтримувати Грімма.

Не відповіли або не визначились з позицією 8 клубів: Динамо, Шахтар, Карпати, Ворскла, Верес, Олімпік, Чорноморець та Зірка.

Після того, як Томас Грімм залишився єдиним кандидатом на посаду, запитуємо у клубів, чи підтримують вони швейцарського юриста. І взагалі що чекають від його роботи, якщо Грімм буде обраний?

Вибори нового президента Прем'єр-ліги відбудуться 6 квітня.