УКР РУС

Вест Хем – Норвіч: Ярмоленко голом відповідає на закиди щодо шаленої зарплати – разом з рекордним Аллє веде в Європу

31 серпня 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Вест Хем обіграв Норвіч 2:0 у 4-му турі АПЛ. Андрій Ярмоленко забив другий гол. Рахунок і звіт матчу читайте на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Вест Хем – Норвіч на "Футбол 24", стартував о 17:00 за київським часом. "Молоти" востаннє програвали "канаркам" далеких 30 років тому, коли ще навіть АПЛ не існувало. Андрій Ярмоленко вдруге поспіль виходить у стартовому складі лондонського клубу. Вест Хем набирає ходу після розгромної поразки від Ман Сіті на старті – 4 очки на виїзді стали непоганим результатом перед поверненням додому. Норвіч переміг лише Ньюкасл і програв Ліверпулю та Челсі. Серед тижня команда Пеллегріні пройшла далі в Кубку ліги. Натомість "жовто-зелені" вилетіли з турніру.

Вест Хем – Норвіч: онлайн-трансляція матчу АПЛ за участю Ярмоленка

Господарі відверто провально почали. Норвіч контролював м'яч під 70%, а більшість атак проходили флангом Ярмоленка, який безпорадно виглядав у спробах відбору та ніяк не загострював попереду. Перша тямуща атака завершилась переведенням Андерсона через Лансіні на українця, але той далеко відпустив від себе снаряд, обіграючи суперників, і спробував випросити пенальті картинним падінням. Утім, в екс-динамівця вийшов хоча б ключовий пас на партнера, удар якого заблокували.

Цікаво, що Андрій перейшов на позицію в центр атаки і почав діяти ближче до лівого флангу. Саме з центральної зони Ярмола, підхопивши скидання п'ятою від Аллє, віддавав класний пас на хід Андерсону. Феліпе увірвався у воротарський, однак перетягнув з ударом і дозволив його заблокувати. Гравець збірної України знову обігрався з 40-мільйонним новачком і впав у штрафному, випрошуючи пенальті. Арбітр Пол Тірні і тут розвів руками.

Ярмоленко якось по-дитячому втратив м'яч, намагаючись обіграти опонента, проте Вест Хем перехопив і розпочав нову атаку. Масуаку зіграв у стіночку з Андерсоном, пройшов лівим флангом і видав крос на Аллє. Екс-форвард Айнтрахта замкнув – рекордний трансфер в історії "молотів" знову відпрацьовує витрачені на себе кошти. Норвіч втрачає супершанс зрівняти. Пас з глибини на фланг, Ааронс проходить праворуч і навішує, а Кантвелл не влучає у порожні ворота.

Ярмоленко ледь не видряпав круглого у чужому штрафному і втретє там просто впав, пролежавши якийсь час на газоні. Схоже, нічого серйозного. Андерсон класно обіграє суперника на лівому фланзі, але партнери надто повільно і не туди відкриваються. Отримує і українець заслужені претензії на свою адресу. Неточні передачі гравців Вест Хема загубили вже не одну перспективну атаку. Ярмоленко падає в українському стилі надто часто, і це вже починає дратувати суддю, який дає грати. Андрій гаряче сперечається з Тірні, але рефері невблаганний.

Фанати також іронізують над падіннями колишнього вінгера Динамо і Борусії Д. Кожного разу, коли він опиняється у штрафному, просто завалюється на землю, мов замучений парами студент. Ніхто більше за українця не створив гострих моментів (2) за перші 45 хвилин, але в усьому іншому його гра викликає величезні запитання. Найгірший бал серед футболістів Вест Хема за версією Whoscored поганенько виглядав у відборі та загалом єдиноборствах. Крім цього Ярмоленко відсутній у плані ударів, дриблінгу, флангових проходів з передачами у штрафний та темпу.

Кантвелл пробив у поперечину, але його спіймали в офсайд. Ярмоленко влучає у стійку класним ударом з льоту, але не минуло й хвилини, як Андрій таки забив. Українець сам пройшов правим флангом, віддав у штрафний і підхопив відскок, тут же пробивши без роздумів. Гарний вийшов гол! BBC назвав взяття воріт від нашого вінгера блискучим. Востаннє Ярмола відзначався забитим м'ячем 16-го вересня 2018-го року!

Вест Хем – Норвіч: Ярмоленко забив гол, дивитись відео

Аллє виграв верхову боротьбу – захисник Норвіча вибив з лінії воріт. Ярмоленко виявився першим на підбиранні і знову спробував ударом з льоту. Цього разу дуже невлучно. Сходить Андрій з поля на 71-й хвилині. Нарешті українець знову зриває овації домашнього стадіону Вест Хема. Приємно, що не здається і набуває впевненості наперекір усім проблемам.

Неймовірний Андерсон створює 3 поспіль моменти. Крул спочатку потягнув з-під поперечини удар Лансіні головою, згодом виконав подвійний сейв, який зупинив Феліпе та Аллє. І нарешті голкіпер Норвіча не дав себе пробити Снодграсу, що вийшов замість Ярмоленка. Норвіч влучив у стійку – це Дрміч замикав простріл зліва. У підсумку Вест Хем здобуває доволі впевнену перемогу.

Одним з найкращих гравців у матчі став саме Ярмоленко. Від Sofascore він отримав 2-й найвищий бал серед усіх (7,5). Вища оцінка дісталася тільки лідеру всіх рейтингів Масуаку (8,7). За версією Whoscored, Андрій заслужив 7,92 і поступився лише Масуаку, Аллє та Андерсону. Напередодні матчу збірної України проти Литви у відборі до Євро-2020 хтось тут повертається до великої гри!

Ярмоленко "повертається" 349 днів потому і починає відпрацьовувати топову зарплату

Андрій забив свій 3-й гол за історію виступів у Прем'єр-лізі. Востаннє екс-вінгер Динамо забивав ще Евертону, коли він оформив дубль 349 днів тому. Потім було довге і виснажливе відновлення від травми. Не дивно, що сьогодні передусім побіг святкувати до медичного штабу команди, представникам якого подякував персонально. Цим він заслужив особливу повагу і захоплення британських журналістів, вболівальників. Його гола зачекалися не лише партнери і головний тренер, що обіймав гравця, якому недарма довірився вдруге поспіль.

Навіть після перемоги над Уотфордом не один фанат "молотів" висловлював розчарування, буцімто Ярмоленко виглядає тягарем і переоціненим гравцем, який не допомагає Фредеріксу на правому фланзі захисту та не робить очікуваного внеску в атаці. З докором пригадували, що українець отримує 115 тисяч фунтів на тиждень, або майже 6 мільйонів на рік. Десь таку ж зарплату має Себастьєн Аллє – найдорожчий новачок Вест Хема в історії, який забив уже 3 голи. А більше в цьому клубі не заробляє ніхто.

Football.London виставив Ярмолі 7 балів. Більше отримали тільки Масуаку (8), Лансіні, Андерсон і Аллє (по 9). "Андрій виглядав значно жвавіше, ніж проти Уотфорда, хоча його театральні здібності (3 пенальті випрошував українець, і всі дарма, – прим. "Футбол 24") не вразили суддю Пола Тірні. Сьогодні Ярмоленко виявився джерелом небезпеки для суперника. Забив свій перший гол за 10 місяців у другому таймі та відсвяткував разом із медичним персоналом", – пише профільний журналіст Сем Інкерсол.

Тішить, як Андрій співпрацює з Андерсоном та Аллє в атаці, граючи у дотик і стіночки. Щось схоже було і в минулорічному атакувальному тріо Вест Хема, тільки тоді на місці французького форварда грав Арнаутовіч. Ну, і стара дружба з Ноблом, з яким українець часто обмінюється жартами і тролінгом, вилилася у такий бажаний гол. Марк традиційно для цього матчу віддав пас в ноги супернику, хоча Ярмола зробив усе для капітана, аби він зіграв краще в цьому моменті. Очевидно, подібного фейлу Нобла Андрій і чекав, адже знайшов гольову позицію миттєво і не брав часу на зайві роздуми.

Аллє – той гвинтик, якого не вистачало Пеллегріні для виходу в єврокубки?

У нинішньому Вест Хемі було прекрасно все. І те, як Діоп та Огбонна стримували другого найкращого бомбардира АПЛ. Пуккі настріляв 5 голів за попередні 3 тури. Фін забивав усім – Ліверпулю, Ньюкаслу, проти Челсі ще й асистентом став. Однак інші лондонці стали для нього стіною, яку не пройти. І те, як фланговий захисник Масуаку (як і Ярмола, не зіграв перший матч сезону проти Ман Сіті, програний 0:5) стелився у підкатах, перехоплював передачі та створював супермоменти.

І дриблінг Андерсона, 6 обведень якого з 7-и виявились успішними. І 4 моменти, які своїми передачами створив Лансіні, знову майже бездоганний у дриблінгу та ролі плеймейкера. І 92,9% точності передач Ярмоленка, котрий двічі мав ставати асистентом, якби партнери зіграли різкіше. До слова, Андрій показав найкращий відсоток у своїй команді серед гравців, що віддали мінімум 10 пасів. Він ще й реалізацію підтягнув – раз влучив у площину воріт, раз і забив.

І звісно ж, Аллє. Крім гола, рекордний трансфер "молотів" знову знищив суперників на другому поверсі (13 дуелей, 8 виграних – ніхто і близько не стояв) та найчастіше вступав (23) і вигравав єдиноборства (13). Іноді здається, що колишній форвард Айнтрахта перебуває всюди. І на фланг зміщується, і в центр поля, і не забуває "просто" замкнути простріл/навіс. Пеллегріні після матчу не міг натішитися універсалізму свого нового снайпера.

Вест Хем уже ділить 4-5 місця. Так, ще потрібно дочекатися результату дербі Лондона Арсенал – Тоттенхем. Однак команда Ярмоленка дуже добре почувається в єврокубковій зоні, а сам українець разом з Аллє стає символом приємних перемін у настроях фанатів.