УКР РУС

"Вест Хем" на 99 років отримає в користування Олімпійський стадіон Лондона

14 квітня 2016 Читать на русском

Лондонський "Вест Хем" з наступного сезону змінить домашню арену "Болейн Граунд" на Олімпійський стадіон.

"Молотобійці" планують переїхати на Олімпійський стадіон Лондона, який стане їх новою домашньою ареною, починаючи з сезону 2016/2017.

Очікується, що "Вест Хем" буде платити щорічну орендну плату у розмірі 2,5 млн фунтів протягом оренди Олімпійського стадіона в Лондоні, яка розрахована на 99 років. Арена належить організації London Legacy Development Corporation (LLDC).

Окрім основної річної плати "Вест Хем" також буде вимушений здійснити додаткові платежі за певних умов. У разі перемоги "Вест Хема" в Лізі чемпіонів, загальна річна сума виплат має збільшитися на 1 млн фунтів. Якщо клуб переможе в Кубку Англії, чи Лізі Європи (чи кваліфікується для участі в Лізі Європи), сумма збільшиться на 100 тисяч фунтів. За кваліфікацію в груповий етап Ліги чемпіонів також є додаткові виплати - 250 тисяч фунтів. Якщо "Вест Хем" закінчить сезон у п'ятірці кращих команд в Прем'єр-лізі - має додатково сплатити 100 тисяч фунтів.

У разі ж якщо "Вест Хем" буде понижений в класі і залишить Прем'єр-лігу, річна плата за оренду стадіону буде знижена до 1,25 млн фунтів, що є половиною від загальної суми.

Вже близько 272 млн фунтів було витрачено, щоб адаптувати стадіон для використання в якості арени для матчів Прем'єр-ліги.

Також повідомляється, що клуб звільняється від оплати роботи поліції, стюардів, прибиральників та операторів турнікетів. Системи опалення та освітлення також будуть фінансуватися менеджерами стадіону.

10 стадіонів, де можна подивитись футбол, не виходячи з власної квартири