УКР РУС

Вернидуб: "Зоря" обірве серію "Шахтаря" і здивує всю Україну

19 вересня 2014 Читать на русском

Наставник "Зорі" Юрій Вернидуб поділився очікуваннями від недільного матчу з "Шахтарем".

"Динамо" - серйозна і кваліфікована команда. Але, при всій повазі до киян, "Шахтар" сильніший. "Гірники" доводять свою силу протягом останніх п'яти років, коли незмінно стають чемпіонами України. В останньому турі впевнено перемогли в Одесі "Чорноморець". Випереджають "Динамо" на чотири очки.

Мені відомо думка "знавців": ще до гри вони говорять про те, що "Зоря" умисно поступиться "Шахтарю". Скажу всім скептикам - це маячня. Жодного разу з тренером Вернидубом ми не "здавали" гру донеччанам. Інша справа, що важко знайти протидію бразильцям "Шахтаря". Всі попередні невдачі в матчах з цим суперником тільки зачіпають моє спортивне самолюбство. В останньому поєдинку, травневому в Черкасах, ми грали дуже пристойно. Хоч більшу частину діяли у меншості.

Я оптиміст. Яким би сильним не був "Шахтар", будь-яка переможна серія має властивість закінчуватися. Сподіваюся, що це станеться в найближчій грі. У нинішньому чемпіонаті ще ніхто не відбирав очки у "гірників". Хочемо зробити це першими і здивувати всю Україну.

Вся гра нинішньої "Зорі" будується через Малиновського. Намагаємося звільнити його від захисних функцій. Хоча в колективі, де я треную, так не заведено. Потенціал у Руслана дуже високий. Ще торік він мав запрошення від клубів з України, Росії та Західної Європи", - розповів Вернидуб.