УКР РУС

Вернидуб: Залишатимусь в "Зорі" поки не "помру" як тренер

11 травня 2013 Читать на русском

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб розповів про поразку від "Металіста" на післяматчевій прес-конференції.

- Хороша гра була. Хороший суперник. Зрозуміло, що "Металіст" сильніший у багатьох компонентах. Це команда, яка бореться за потрапляння в Лігу Чемпіонів. Думаю, що вони вже не втратять свого шансу.

Якщо говорити в цілому, то перший тайм вийшов досить непоганим. У "Металіста" були шанси і ми створювали моменти біля воріт суперника. Прикро пропускати такі м'ячі. Ми ж там, де могли забити, свої моменти не використали. М'яч катався по лінії воротарського, а добити його виявилося нікому.

У другому таймі вийшли, швидко зрівняли рахунок. Думав, що додамо, але пенальті... Не хочу обговорювати дії судді і ніколи їх не обговорював, але я подивився повтор і можу сказати, що якщо порушення і було, то було воно до карного майданчика.

А в другому моменті, думаю, повинні були бути дотримані принципи Fair Play. Коли гравець лежить - ми завжди вибиваємо м'яча. "Металіст" порахував, що можна грати. Це життя. Нічого страшного. Це ще один урок для нас. Будь-яка поразка для мене особисто дуже важко сприймається. Але без поразок не буває перемог. Необхідно робити висновки. Радий, що сьогодні прийшло чимало вболівальників, які нас підтримали. Спасибі їм за підтримку. Вибачте за те, що не змогли порадувати вас набраними очками.

- Юрію Миколайовичу, хоча б 4 очки наберемо в найближчих двох матчах?

- Упевнений, що ми будемо в 10-ці, про яку говорили до початку сезону. Попереду нас чекає дуже серйозна гра в Маріуполі і я обіцяю, що там будемо грати і доводити свою спроможність. І остання домашня зустріч з "Таврією" теж дорогого коштувати буде. Хочу в матчі з сімферопольцями дати шанс нашій молоді. Тому ж Артему Гордієнко, Гіулі Манджгаладзе. Є такий футболіст, як Вадим Парамонов, якого я хочу взяти на збори. Є зовсім непогані молоді хлопці: Максим Банасевіч, Дмитро Луканов. Виростуть - отримають всі шанс. Даю вам слово.

- Вкидання вами м'яча з-за бокової - крик душі?

- Це просто емоції.

- Що останнім часом відбувається із захисниками? Важкувато вони виглядають...

- У тих іграх, коли ми пропустили 10 м'ячів, випав Вернидуб. А зв'язка Білий-Шуніч показала, що ми виглядали слабко. Не знаю, з чим це пов'язано. Може десь зіграло роль їх ставлення. Того ж Максима Білого ми награємо останнім часом як опорного півзахисника. Я сам був футболістом, грав як центрального захисника, так і центрального півзахисника. Думаю, що це - схожі позиції і не повинні бути проблемою для футболіста. Те, що вони так виглядали, для мене стало шоком. Особливо у грі з київським "Динамо". Гра у Львові була теж страшним сном.

Ми душу вкладаємо в свою справу. Коли читаєш, а команду починають обливати брудом... Все одно ми цього не заслуговуємо. Кажуть, що мені пора додому. Я відповім: нікуди я не збираюся. Скільки зможу тут працювати і приносити користь команді - стільки і буду. Коли побачу, що користі немає і що я "помер" тут як тренер, прийду потисну всім руки і піду.

- Сантіні у нас надовго?

- Думаю, що ми продовжимо з ним контракт. Він залишив гарну думку про себе.

- Після матчу в роздягальню зайшов Євген Геллер. Спочатку він поговорив з командою, а потім - особисто з вами. Якщо не секрет, про що йшла мова?

- Євген Борисович був засмучений поразкою. Тим не менш, він сказав, що ми непогано виглядали у грі. Вона йому сподобалася, хоча ми програли. Попросив, щоб ми з усією серйозністю налаштовувалися на останні матчі у цьому чемпіонаті. Зараз на нас нічого не тисне, але ми повинні довести справу до кінця. Моя мрія - потрапити в десятку і ми це зробимо.

Зі мною президент розмовляв про молодіжний склад. Я говорив йому, що шанс буде дано всім. Багато з них після відпустки поїдуть з нами на збори. Будемо готуватися.

- Чи є зрушення щодо питання бази?

- Ми точно так само як і раніше їздимо в Щастя на базу. Поле там у відмінному стані. Клуб як і раніше стежить за ним.