УКР РУС

Вернидуб: Я не хотів бути тягарем для Зорі

20 грудня 2017 Читать на русском

Головний тренер Зорі Юрій Вернидуб розповів про найбільшу проблему клубу в цьому сезоні й своє бажання покинути команду.

"Найбільша проблема в чемпіонаті? Коротка лава. Начебто і є 22 гравці, три воротаря, але, якщо бути відвертим, основний тягар боротьби ліг на обойму з 13-14 чоловік. І найбільші втрати ми понесли там, де я не очікував – в центрі оборони. Перед сезоном у нас було п'ять (!) Центральних захисників, але ми стали втрачати гравців одного за іншим.

Вернидуб: Хочеться працювати не просто в рядовому чемпіонаті

В іншу команду ще в серпні пішов Форстер, травмувалися Пилявский і Прийма. Останній начебто і відновився, але пізніше позначилася колишня проблема. В обоймі залишилися Сваток і Чечер, тому доводилося підтягувати на захист Гречишкіна і Харатіна. Це стало ще одним сигналом: необхідність мати довгу лаву запасних.

Я хотів покинути Зорю? Коли команда втрачає очки на рівному місці, наставник, звісно, намагається щось змінити. Не хотів бути тягарем для Зорі, а ще – давав хлопцям зрозуміти, що не буду триматися за тренерське крісло до останнього. Було бажання їх струсити. І якщо на самому початку в моїх словах було чути нотки невдоволення футболістами, потім я зрозумів: потрібно міняти стратегію післяматчевих виступів.

Став більше брати вину на себе, тому що розумів: хлопці стараються, але не вистачає досвіду. Потрібно терпіння. І я вдячний керівництву, яке проявило розуміння, коли рвався піти. Велику роль зіграв президент клубу Євген Геллер, який сказав: "Навіть не думай. Ми як були разом під час успішних ігор, так будемо разом і під час поразок", – сказав Вернидуб в інтерв'ю Спорт-Експрес в Україні.