УКР РУС

Вернидуб: У "Дніпра" взагалі не було моментів

21 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб прокоментував поразку своєї команди у першому матчі 1/2 фіналу Кубка України проти "Дніпра" (1:0).

- У першому таймі була повна наша перевага, хоч ми і пропустили гол. Зобов'язані були забивати. Але як буває у нас всіх в житті "стиль зебри" - білі і чорні смуги.

У другому таймі теж вийшли непогано, була хороша гра до вилучення, а грати вдесятьох проти такої команди, як "Дніпро", важко. Хлопці вистояли і я вдячний їм за це.

1:0 - результат слизький. Буде гра в Запоріжжі. Підготуємося, будемо битися ще 90 хвилин, а потім дізнаємося хто пройде. Шанси розцінюю як 50 на 50.

- Ні в якому разі не провокую вас на оцінку суддів, але в чому була суть вашого конфлікту з рефері під час гола?

- Я людина емоційна і можливо в чомусь був неправий. Але до цього моменту, на мій погляд, був чистий пенальті у ворота "Дніпра". Чому суддя не поставив його я не знаю. Можливо йому видніше. Коли футболіст у штрафному обіграв суперника, між ніг прокидає м'яч і рветься до нього при цьому суперник не розвертаючись навіть грає в нього, як ви вважаєте, це пенальті чи ні? Я вважаю, що пенальті.

- Але в другому моменті поставили пенальті...

- Ви подивіться уважно: він тримав руками його чи ні? Що перший, що другий епізод - пенальті був. Другий, може бути, не настільки був явний, як перший. Але перший - це однозначні 11 метрів.

І подивіться штрафний, який арбітр потім поставив в наші ворота і після якого забили м'яч. Я вже дивився цей епізод. Якщо ви там побачите порушення... Це і були мої емоції. Вважаю, що судді провели матч непогано, але ті дрібниці, які відбулися сьогодні, вплинули на результат гри.

- Вас, як головного тренера, повинно турбувати те, що ваша команда створила так мало моментів?

- Гольових було небагато. Хоча в першому таймі вони були. Просто скористатися ними не змогли. А у "Дніпра" взагалі не було моментів. Напівмомент і гол. У другому згоден, але всі моменти коли почалися? Після 70-ї хвилини, коли ми залишилися в меншості. Я подивився б, якщо "Дніпро" залишився в меншості. Були б у нас моменти чи ні? І що було б у "Дніпра"?

- Якщо б вам довелося вибирати зараз між бронзовими медалями та Кубком...

- Я вибираю Кубок, який хочу покласти бронзові медалі. Кажу відверто, сподіваючись, що так і буде.

- Віктор Вацко написав у Твіттері, що сьогодні був гідний півфінал і що у випадку, якщо "Шахтар" зіграє з "Зорею" у фіналі "гірники" можуть заборонити грати орендованим футболістам...

- Сподіваюся, цього не станеться. А якщо таке все-таки трапиться, то я спеціально поставлю у фіналі U-19, щоб легше було "Шахтарю". А що мені залишається робити? Чемпіонат-чемпіонатом, а це фінал Кубка – окраса всієї України. Чому не дати зіграти тим футболістам, які не потрібні команді, а знаходяться в оренді в "Зорі"? Думаю, розум візьме гору і заборони не буде. Сподіваюся, керівництво "Шахтаря" піде на той крок, щоб всі хлопці могли грати, якщо ми у фінал потрапимо.