УКР РУС

Вернидуб: Сказав Жабченку, що над ним сміятиметься весь світ, якщо він зарахує гол Лаштувки

17 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб розповів про своє бачення ситуації з незарахованим голом воротаря "Дніпра" Яна Лаштувки в ворота луганської команди в матчі 21 туру української Прем'єр-ліги.

"Епізод дуже простий. Була атака, зафіксували у Гордієнка "поза грою", хоча там не було офсайду: я потім дивився, арбітр помилився. Після офсайду, наскільки я знаю, ставиться вільний удар. Лаштувка його так і пробив, але вдарив так, що м'яч залетів у ворота, нікого не торкнувшись. Я перших 30 секунд був приголомшеним - такий гол... Потім запитав: він від воріт забивав? Та ні, там вільний був. Так як можна зарахувати гол після удару з вільного, якщо м'яч нікого не торкнувся?

Жабченко зарахував гол, однак боковий в той момент почав підказувати йому, що це неправильно. Потім начебто гол скасували, потім знову почали зараховувати.

Незарахований гол тижня. Як Лаштувка забив "Зорі"

Тренери вибігли - і Сергій Нагорняк, і Вова Єзерський. Я кажу: "Зачекайте, там вільний удар!", А мені відповідають: "Зараз вільні скасували". Як скасували? Що означає, "скасували вільні"?

Мене вразило те, як повів себе Жабченко. Він не міг розібратися. Я вже потім йому кажу: "Не лише вся Україна, а й Європа та світ будуть сміятися над цим голом! В Youtube викладуть, і все", - розповів Вернидуб в програмі "Моя гра".

Нагадаємо, що тоді "Дніпро" на останніх хвилинах вирвав перемогу над "Зорею".

Офіційно. Нові правила футболу: що змінилось і навіщо