УКР РУС

Вернидуб: Швидше за все, ми зіграємо з "Шарлеруа"

17 липня 2015 Читать на русском

Прес-конференція головного тренера луганської "Зорі" Юрія Вернидуба після поєдинку із запорізьким "Металургом".

"Якщо чесно, спостерігали за нашим суперником під час підготовки. Наскільки я знаю, непогані футболісти приїжджали на перегляд. В чому причина, що їх не взяли, я не знаю. Але насамперед я хочу щиро підтримати свого друга, товариша, Анатолія Дмитровича Чанцева. Не судіть його строго в цій ситуації. Я щиро кажу. Кого б ви тут не поставили, хоч Моурінью або Гвардіолу, з цими футболістами... Ось, кажуть, молодь почне з'являтися. Не почне в такій ситуації з'являтися молодь. Ми просто будемо вбивати їх. У них психологічний удар зараз такий, що вони нехай відійти спробують.

Довго не буду коментувати. Свою роботу ми виконали якісно. Вдячний команді, хлопцям. Фізично готові непогано. Навіть в тій ситуації, коли пропускав гру Пилип Будківський, вирішили використовувати трохи іншу схему. Все вийшло. А в кінці ви бачили, коли ми зловили кураж, то отримували задоволення від гри. Це життя.

Потрібно, перш за все, керівникам "Металурга" переглянути ставлення до команди. Бажаю запорожцям тільки перемог. Ця команда дуже дорога для мене. Я тут провів не один рік, вийшов разом з ними у Вищу Лігу СРСР. Навіть у Прем'єр-лізі, коли почався український чемпіонат, такого не було ніколи. Не судіть строго хлопців, а просто підтримайте. Сподіваюся, попереду у них хороше майбутнє і все налагодиться.

Жеребкування Ліги Європи? Швидше за все, ми зіграємо з бельгійським "Шарлеруа". У Бельгії чемпіонат на підйомі. Команда якісна. Вони зайняли п'яте місце в чемпіонаті після "Андерлехта", "Брюгге", "Гента". Вони, звичайно, хороша команда. Але давайте дочекаємося 23 липня і матчу. У футболі буває все. Те, що вони виграли першу гру 5:1, думаю, їм пощастило. Після першого тайму рахунок був 1:1, а потім сталося два вилучення у складі суперника.

Грати в Бельгії удев'ятьох було дуже непросто. Я стежу за різними чемпіонатами. Бельгійський відрізняється хорошою атакою, підбором атакувальних гравців, але там є дуже багато проблем в обороні. Команди люблять атакувати, а тому не біжать з задоволенням. Подумаємо, будемо готуватися. Перш за все, потрібно якісно підготуватися до гри з "Металістом", яка буде 25-го числа на "Славутич Арені", а потім будемо думати далі. Докладемо максимум зусиль для того, щоб, принаймні, показати хороший, цікавий футбол", - сказав Вернидуб.

Нагадаємо, у першому турі УПЛ "Зоря" розгромила запорізький "Металург" та встановила власний рекорд.