УКР РУС

Вернидуб: Проект, який запропонував Палкін – цікавий

16 березня 2017 Читать на русском

Наставник "Зорі" Юрій Вернидуб прокоментував пропозицію генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна змінити регламент УПЛ.

"Цей варіант ближчий до формули бельгійського чемпіонату. Правда, поки я його детально не аналізував. Але проект цікавий. Перш за все, цікавий він умовами боротьби за право грати у Прем'єр-лізі. Дванадцята команда за підсумками чемпіонату відразу понижується в класі, уступаючи своє місце чемпіону Першої ліги. Разом з тим команди, що фінішували на десятій та одинадцятій позиції, грають по два стикові матчі з суперниками, які посіли друге і третє місця у Першій лізі.

Є ще одна особливість, яка напевно припаде до душі тренерам команд, які опинилися у другій шістці. За умовами запропонованої формули, посівши підсумкове сьоме місце колектив повинен буде зустрітися в стиковому поєдинку з п'ятою командою, тим самим визначивши ще одного володаря путівки в Лігу Європи. У цьому випадку варто подумати про спортивний принцип: команда, яка протягом всього чемпіонату билася за місце в першій шістці і в результаті опинилася на п'ятій, єврокубковій позиції, повинна буде ще розігрувати цю путівку з суперником, який фінішував сьомим. Вважаю, що керівники клубів повинні зібратися разом і прийняти за новою схемою остаточне рішення", – розповів Вернидуб.

Нагадаємо, раніше Палкін запропонував змінити регламент УПЛ з сезону-2017/18.

, а також у Viber