УКР РУС

Вернидуб: Ми дозволяли супернику вільно приймати м'яч і змінювати атаки

23 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер Зорі Юрій Вернидуб відповів на питання журналістів після матчу Ліги Європи проти Естерсунда (0:2).

"Чи сильно розчарувала поразка? Будь-яка команда, яка програє, незадоволена. Вітаю Естерсунд з виходом у плей-офф. Команда заслужила цей результат поетапно. Провела досить хороші ігри в груповому етапі. Вони заслужили це і добилися того результату, який потрібен. У нас є ще шанси. Має бути гра з Атлетіком, де буде вирішуватися, хто вийде з групи.

"За такі гроші, як в Естерсунді, в українській Першій лізі не грають". Олександр Матиюк – про шанси Зорі на синтетиці, шведського Гусєва і шведок без косметики

Чи можливо з такою грою, як сьогодні, виграти в Атлетіка? Не розумію, з якою грою? Так, ми почали погано в перші 15 хвилин. Потім була рівна гра практично без моментів. Так, був момент, і вони забили. Назвіть ще мені моменти в першому таймі, де вони могли забити? Була рівна гра. У другому таймі хотіли відігратися. З'явилися моменти. Не змогли їх реалізувати і пропустили другий м'яч. Програли. Це футбол. У будь-якому виді спорту є переможці і переможені. Гра сьогодні була повністю провальною.

Що сказав футболістам перед виходом на другий тайм? Тактику не змінювали. Єдине сказав, що потрібно додати в русі та агресії, бо в перші 15-20 хвилин не було тих агресивних дій у відборі, які були потрібні. Ми дозволяли супернику вільно приймати м'яч і змінювати атаки. Недопрацьовували в русі і відборі.

Початок другого тайму був непоганий. Взяли м'яч під контроль, з'явилися моменти. Другий м'яч ... Прикро пропускати такі м'ячі, коли футболіст проходить з центру поля, пробиває і забиває – це цілий ланцюг помилок центральної зони.

Що робити з реалізацією? Працювати, працювати і ще раз працювати.

Чи зміг Естерсунд нас здивувати? Не можу сказати, що здивував. Говорив вчора на прес-конференції я, що Естерсунд – це не типова шведська команда. Наскільки я стежу за чемпіонатом Швеції, тут більше силовий футбол і довгі передачі. А ось Естерсунд намагається грати короткими і середніми передачами, контролювати м'яч. Дуже часто тренер змінює по ходу гри тактичні схеми, за що йому великий плюс, як і всій команді", – цитує Вернидуба офіційний сайт Зорі.

Нагадаємо, в матчі 5 туру Ліги Європи Зоря на виїзді програла Естерсунду з рахунком 0:2.