УКР РУС

Вернидуб: Легше поміняти тренера, адже він один, а футболістів багато

19 листопада 2016 Читать на русском

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб прокоментував поразку своєї команди у матчі проти "Олександрії" (1:2).

– Такі ігри, як сьогодні, програвати, звичайно, прикро. Але, що зробиш. Потрібно вміти, як вигравати, так і програвати. Головне зробити правильні висновки і йти далі.

Я сподівався, що хлопці скучили за футболом і покажуть агресивну і інтенсивну гру. Цього в першому таймі я не побачив взагалі. Контроль м'яча і наша перевага була. Але потрібно його втілювати в життя. Втілили. Я сказав їм відійти назад і чекати свого шансу. А ми відразу ж пропустили м'яч, та ще й з порушенням правил, після якого сталося вилучення. Хоча потім і у суперника теж було вилучення. Знову була гра в рівних складах. Треба було дотиснути, але не змогли. Отже, перша проблема – це тренер, який правильно не достукався. Друга – футболісти теж повинні ставати професіоналами і не думати, що якщо програємо, то програє тренер, а якщо виграємо, то ми виграємо. Відповідальність повинна бути однаковою.

– Як прокоментуєте гру основних плеймейкерів: Джаби Ліпартії та Желько Любеновіча?

– Питання не тільки в них, але і у всій лінії атаки. Іван Петряк, Саша Караваєв, Бонавентура, Кулач. Я чекаю від них більшого, і вони можуть краще грати. Чому сьогодні було так? Не знаю. Петряк і Караваєв були в збірній. Це одне. Можна якось списати. А решта були з нами. Можливо до них не достукалися. Вони нас не почули. Мені цікаво подивитися результати контролю м'яча. Хто скільки ним володів. В принципі, перевага була на нашій стороні. "Олександрія" забила два м'ячі, але у них і моментів більше не було.

Я незадоволений і Микитою Каменюкою. Два м'ячі були забиті з його флангу. Ти капітан і повинен серйозніше до цього ставитися. Перед грою я говорив йому, що потрібно вести за собою. Не можна давати спокійно прострілювати. А адже після цих прострілів забили м'ячі. Багато запитань до кожного, хто був на полі. Вони повинні це розуміти. Якщо зрозуміють, то все буде добре. Ми в минулому році зробили помилку. Був семиочковий відрив від "Дніпра". Розтринькали всю нашу перевагу і посіли четверте місце. Якщо і в цьому сезоні так станеться, то треба щось робити. Або тренера міняти, або сильніших футболістів набирати. Але легше поміняти тренера, адже він один, а футболістів багато.

– Як іде підготовка до поїздки на найбільш галасливий стадіон світу?

– Все за планом. Завтра зберемося, відновимося. Можливо, ця гра додасть злих емоцій хлопцям для того, щоб вийти в Стамбулі і показати більш яскраву гру. Сподіваюся на це. Головне, щоб не засмутилися хлопці і не повісили ніс. Простіше простого зробити вигляд, що образився. Якщо ти чоловік, то піднімеш голову, вийдеш на поле в два рази сильнішим і міцнішим. З таким бажанням, яке сподобається всім своїм фанатам.

"Зоря" – "Олександрія" – 1:2. Відео голів і огляд матчу

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу