УКР РУС

Вернидуб: Були дзвінки, але в Росію однозначно не поїду - я балдію від України

24 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер луганської "Зорі" Юрій Вернидуб пояснив, чому не поїде працювати до Росії, де у 90-х грав за пітерський "Зеніт".

"У Росію однозначно не піду. У мене ворогів там немає, в мене багато друзів, у тому ж Санкт-Петербурзі ... У дружини дядько в Москві, ми постійно на телефоні. Незважаючи ні на що, він приїжджає до нас і бачить, що тут немає ні хунти, ні бандерівців, ні карателів... Я коли включаю російське телебачення, задоволення отримую від цих Кисельових, Соловйових ... Це просто супер. Для мене це як "Наша Раша".

Не буду лукавити, були дзвінки і з Москви. Був варіант прийняти "Мордовію". Я сказав, що не поїду. Чому? Просто не хочу. Україна - це моя країна. Найулюбленіша. Хоча кажуть: "Батьківщина - це не країна, а місце, де ти народився". Я відповідаю: "Так, а народився ти де? В Україні". Не "на Україні", а "в Україні". Яка б вона не була - як її можна не любити? Ця країна мені дала все. Я тут народився, виріс, вивчився, я тут у футбол грав, тренером став. Та я балдію. Краще країни я не бачу!", - зізнався Вернидуб.

"Подарували тренеру булаву, він – отаман "Зорі". Юрію Вернидубу – 50!