УКР РУС

Верховод: Мені подобалось прізвисько "Цар"

29 травня 2017 Читать на русском

Українець за походженням, володар Ліги Чемпіонів, чемпіон Італії, володар Чемпіонату Світу, П'єтро Верховод, розповів про те, як його батько опинився в Італії та про родичів в Україні.

"Мене прозвали цар, адже мій батько з СРСР, а я добре грав у футбол. Потім це прізвисько перейшло до Шевченка. Мені дуже подобалось, коли вболівальники Сампдорії кричали: "Гол забив Цар".

Мій батько був полоненим в Італії і коли Радянський Союз переміг у війні, можна було повернутись додому. Проте тато вже добре знав італійську і почув, що всіх полонених будуть відправляти на заслання у Сибір. Батько вирішив тікати. В Італії він зустрівся з моєю мамою і вони одружились.

Тато багато працював. Йому довго не довали італійського громадянства, аж до 1978 року. В Україні у тата залишились батьки та брат з сестрою, вони переписувались до 1964 року. Потім СРСР заборонило підтримувати зв'язок. Батько перестав писати, адже ці листи створювали проблеми для його родичів. Він помер у 1997, так і не дізнавшись як там його рідня в Україні.

Всі свої нагороди я зберігаю у банку. Зараз такі часи, ні в чому не можна бути впевненим. Це велика пам'ять для мене. Якби з нагородами щось сталося, я б дуже розчарувався", – розповів П'єтро Верховод в інтерв'ю програмі "ПроФутбол".