УКР РУС

Верес несподівано програв МФК Металург у першому матчі плей-офф УПЛ – рівненці майже всю гру провели в меншості

10 червня 2023 Читать на русском

МФК Металург обіграв Верес в першому матчі плей-офф за путівку в УПЛ на сезон 2023/24. Рахунок та огляд поєдинку читайте на "Футбол 24".

Верес перспективно почав сезон, набравши 9 очок у перших чотирьох турах. Далі була перерва на матчі збірної, після якої "червоно-чорні" повернулися зовсім іншою командою. Значно гіршою. Відтоді не було жодної перемоги над суперниками, які не боролися за виживання, – лише над прямими конкурентами. Цього вистачило лише для того, щоб не вилетіти напряму.

На цьому тлі зовсім не дивує бажання керівництва клубу змінити головного тренера. Юрій Вірт уже все знає і прийняв. Його дружина навіть встигла попрощатися з уболівальниками рівненців. Як це вплинуло на мотивацію під час підготовки до найважливіших матчів сезону, питання ще те...

Втім, фаворитом все ж був представник УПЛ – у Металурга доволі скромний підбір виконавців. На старті матчу Кльоц міг виводити свою команду вперед, але м'яч після перспективного штрафного удару пролетів над поперечиною. Розвинути успіх рівненцям не судилося. Вовченко вже на 5-й хвилині залишив Верес у меншості, отримавши пряму червону за так званий фол останньої надії.

Навіть, маючи чисельну перевагу, запоріжці не поспішали мчати вперед. Навпаки – ледь не отримали м'яч у власні ворота. Пасіч пробив з-за меж штрафного удару, а кіпер відбив не дуже впевнено. Блізніченко добивав з близької відстані, але Польовий врятував Металург, вибивши м'яч з лініъ воріт. Біля володінь Когута таких пожеж не було, з двома спробами Шалфєєва він впорався без проблем.

А от гра ногами голкіпера рівненців підвела. Він вкрай невдало вибив м'яч у центр поля. Там його підхопили суперники. Сидоров пройшов правим флангом і віддав у центр на Сада. Валерій прийняв і спокійно пробив під стійку. Металург вийшов уперед. Верес прокинувся аж під кінець тайму, коли Гайдучику дали пробити з меж штрафного. Захисники встигли накрити в останній момент.

У другому таймі не було навіть натяку, що команди граю не у рівних складах. Ба більше – саме Верес володів ініціативою, намагався грати агресивно та нестандартно. Щоправда, конвертувати цю перевагу бодай у якісні моменти підопічним Юрія Вірта не вдавалося. Згодом вервиця замін від обох тренерів остаточно збила ритм.

Під час таких матчів підсвідомо радієш, що глядачів на трибуни не пускають. Брати гроші за перегляд такого футболу – злочин. Складалося враження, що команди не дуже то й хочуть в УПЛ. Металург навіть не спробував скористатися більшістю й збільшити свою перевагу та, відповідно, шанси на підсумковий успіх. Натомість Верес нічого не міг вдіяти з організованою обороною номінальних гостей.

Юрій Вірт, звісно, може все пояснювати раннім вилученням, але команда рівня УПЛ проти не найсильнішого колективу з Першої ліги навіть в такій ситуації повинна діяти значно впевненіше.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу МФК Металург. Це не той рахунок, щоб говорити, що у цій дуелі хтось став відвертим фаворитом. Все остаточно вирішиться за кілька днів. Матч-відповідь відбудеться 14 червня.