УКР РУС

Верес, Маріуполь чи Олімпік – хто стане зайвим у першій шістці? Ситуація перед останнім туром першого етапу УПЛ

26 лютого 2018 Читать на русском

До початку другого етапу УПЛ залишився один тур. "Футбол 24" аналізує, хто із претендентів на топ-6 має найбільші, а хто – найменші шанси на те, щоб завершити перший етап сезону у верхній шістці.

Верес

У рівненського клубу найбільш сприятлива ситуація. Перемога над Динамо в 21 турі УПЛ практично гарантувала Вересу місце у першій шістці за підсумками першого етапу УПЛ.

В активі команди Свіркова 29 очок та 5 позиція. Стільки ж очок у Маріуполя (з урахуванням технічних 3:0 в матчі з Динамо), у Олімпіка на бал менше. Спитаєте, чому найкраща ситуація? Справа в тому, що у 22 турі Верес зіграє проти останньої команди чемпіонату – кам'янської Сталі. Маріуполь та Олімпік, у свою чергу, проведуть очний матч, який і стане вирішальним для обох команд у боротьбі за першу шістку.

Непотрібні виправдання для Динамо, успіх Зорі, чергова легка прогулянка Шахтаря. Підсумки 21-го туру УПЛ

Відповідно до статті 22 Регламенту УПЛ, місця команд визначаються за наступними показниками:

– кількість набраних очок;

– краща різниця забитих та пропущених м'ячів;

– більша кількість забитих м'ячів.

І ось тут і криється привілейоване становище Вереса. У рівненської команди найкраща серед конкурентів різниця забитих та пропущених голів (+8). У Маріуполя – лише +2 (з урахуванням технічних 3:0 в матчі з Динамо, без них – наразі "мінус 1"), у Олімпіка взагалі від'ємний баланс (мінус 1).

"Ще до гри з Вересом я казав: "Київ програє!" У команді немає мужиків". Йожеф Сабо – жорстко про 21 тур УПЛ

Перемога чи нічия в матчі проти Сталі забезпечить Вересу місце у топ-6, оскільки хтось у матчі Маріуполь – Олімпік неодмінно втратить очки.

Більше того, Верес має реальні шанси потрапити у верхню шістку навіть за умови поразки від Сталі. Єдина умова, при якій Верес не потрапить у топ-6 – матч Маріуполя та Олімпіка має завершитись нічиєю, а сама рівненська команда має програти Сталі з різницею у 9 і більше м'ячів. Враховуючи, що Сталь за 21 матч забила 15 голів та здобула лише 3 перемоги – судіть самі, наскільки це реально.

Маріуполь

Тут вже простіше. У разі перемоги чи навіть нічиєї в матчі проти Олімпіка, команда Бабича потрапить у топ-6, а зайвою виявиться команда Санжара.

Відзначимо, що Маріуполь сам себе загнав у таку ситуацію, адже міг вирішувати всі питання в матчі проти Олександрії. Перемога в тому матчі гарантувала команді Бабича місце у топ-6, проте Маріуполь поступився.

Поразка від Олімпіка практично гарантовано залишить Маріуполь за межами першої шістки – в такому разі приазовському клубу залишиться сподіватись, що Сталь переможе Верес щонайменше з різницею у 9 голів. І це за умови, що сам Маріуполь програє мінімально.

Відзначимо, що у поточному чемпіонаті Маріуполь вдома програв лише тричі – Шахтарю, Зорі та Ворсклі. Не забуваємо про матч з Динамо, який так і не відбувся.

Олімпік

Найважча ситуація, проте все далеко не безнадійно. Перемога над Маріуполем виведе команду Санжара у топ-6, поразка – залишить за межами верхньої шістки.

А от у випадку нічиєї Олімпіку доведеться вболівати за те, щоб Сталь здолала Верес з різницею щонайменше у тих же 9 голів.

Матч Олімпік – Сталь відвідали 84 вболівальники. Це антирекорд сезону

Причому, сам Олімпік має забивати якомога більше, адже зараз у команди Санжара на один забитий гол менше, ніж у Вереса.

Відзначимо, що в матчі першого кола Олімпік здолав Маріуполь з рахунком 3:2. Проте також слід зазначити, що востаннє команда Санжара перемагала на виїзді ще 6 серпня 2017 року ( в матчі проти Зорі). Про статистику домашніх матчів Маріуполя ми розповіли вище.